Тіла спалили й підірвали: Російські військові вбили кількох людей в окупованій частині Херсонської області, - ЗМІ

У тимчасово окупованій частині Херсонської області затримали двох російських окупантів, яких підозрюють у вбивстві кількох людей. Про це 25 квітня пише російський "Коммерсантъ", передають Патріоти України.

За даними видання, затриманими виявилися військові Олександр Осипов і Олександр Кайгородцев, які служили у 144-й мотострілецькій бригаді. Вони обидва зізналися в убивствах і написали явки з повинною.

Як повідомляє "Коммерсантъ", про злочин повідомила фельдшерка лікарні окупованого села Подо-Калинівка Херсонської області, після чого в одному з будинків виявили труп жінки. За версією російського слідства, окупанти розстріляли її з автомата, потім облили тіло легкозаймистою рідиною і кинули гранату. Унаслідок цього будинок згорів, проте жертву вдалося впізнати.

Осипов і Кайгородцев зізналися, що також убили свого товариша по службі й жінку в сусідньому селі Абрикосівка, після чого також спалили і підірвали їхні трупи. У матеріалі "Коммерсанта" йдеться, що однією із жертв російських військових стала Любов Тимчак, яку російська влада призначила "головою адміністрації" Абрикосівки.

За даними "Коммерсанта", затримані російські військові зізналися в убивстві трьох людей. Водночас видання Astra повідомляє про п'ятьох загиблих, а джерело російського пропагандистського "РИА Новости" у силових структурах РФ заявило про сімох загиблих.

Як зазначає "Коммерсантъ", Кайгородцев раніше вже був засуджений за вбивство, водночас, відбуваючи покарання, він дістав додатковий строк за участь у незаконному обігу наркотиків. Осипов раніше судимий не був, пише Telegram-канал Baza. За даними каналу, Кайгородцев і Осипов убили п'ятьох людей, серед загиблих дві жінки і троє чоловіків (двоє з яких – російські військові).

Baza пише, що тіла жертв почали знаходити в селі Подо-Калинівка вранці 24 квітня, потім – в Абрикосівці.

Оперативники приїхали в село Абрикосівка й оглянули тіла. Черепи загиблих в Абрикосівці (попередньо, це "голова" села і військовий ЗС РФ), зокрема, були розколоті, тіла сильно обпалені. На місці злочину знайшли ті самі гільзи від автомата Калашнікова, що й у Подо-Калинівці.

Baza стверджує, що після затримання підозрювані зізналися ще у двох убивствах, після чого обгорілі тіла двох убитих чоловіків знайшли в лісосмузі на виїзді із села Абрикосівка. Вони також загинули від куль, на місці виявили ті самі гільзи. Один з убитих виявився військовослужбовцем російської окупаційної армії.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Таке малоймовірно в умовах війни": Пасажирський літак з Росії раптово помітили над Харківщиною

п’ятниця, 10 травень 2024, 20:30

У повітряному просторі України помітили пасажирський літак. У соціальних мережах пишуть, що це був Boeing 777 – рейс Москва-Анталія, передають Патріоти України. Зазначається, що борт зайшов у повітряний простір у Харківській області у напрямку Бахмута....

Окупант намагався відбитися від дрона, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 10 травень 2024, 20:16

Російській загарбник, який опинився сам на сам з українським дроном, вирішив відбиватися від нього палицею. Відповідне відео розмістив журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Мабуть, перший у військовій історії випадок застосування бойової...