"Это было, было...": Черга за хлібом у СРСР (фотофакт)

1960 року СРСР охопила продовольча криза. З прилавків магазинів зникли деякі види круп, вермішель, вершкове масло, пряжене молоко, м'ясні напівфабрикати, буженина. Почалися перебої з борошном та білим хлібом.

У мережі спливло архівне фото, що зафіксувало чергу за хлібом в СРСР 1961 року. Знімок було зроблено за часів продовольчої кризи в СРСР. Опублікував фото в своєму Twitter блогер Максим Мирович, передають Патріоти України.

"Злі й голодні радянські громадяни в черзі за хлібом", – йдеться в підписі до фото.

Деякі з користувачів поділилися власними спогадами про ті часи.

Як відомо, 1960 року СРСР охопила продовольча криза. З прилавків магазинів зникли деякі види круп, вермішель, вершкове масло, пряжене молоко, м'ясні напівфабрикати, буженина. Почалися перебої з борошном та білим хлібом.

У грудні 1963 року уряд був змушений закупити партію зерна в 12 мільйонів тонн у США, а до середини 80-х Радянський Союз став найбільшим у світі імпортером зерна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...