Той самий Козак: Коханка нардепа має бізнес у Росії з дружиною кума Путіна, - "Схеми"

Нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Тарас Козак не згадав у своїй декларації про свою цивільну дружину Наталію Лавренюк, яка має спільний нафтовий бізнес у Росії з подружжям Оксани Марченко і Віктора Медведчука, а також численне майно в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Схеми: корупція в деталях".

Наталія Лавренюк - уродженка Львова, володіє 25% акцій в компанії "НЗНП Трейд", що бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійську, а дружина нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко контролює в цій компанії 61%.Це – частка кіпрської компанії Ventolor Holding LTD, якою одноосібно володіє українська телеведуча через фірму TUMILLON INVESTMENTS LTD.

В Україні, за даними журналістів "Схем", Наталія Лавренюк є власницею збиткового приватного підприємства "Лілія", 12-х квартир у Києві та Львові, десятка земельних ділянок на Київщині.

За останні 14 років офіційно вона заробила близько 5 мільйонів гривень, що аж ніяк не пояснює таку кількість нерухомого майна, зазначається в розслідуванні.

За даними "Схем", з 2006 року Наталія Лавренюк – постійна супутниця нардепа Тараса Козака в закордонних відрядженнях. Разом вони здійснили понад 100 перельотів. Мають спільну дитину.

Проте ані дитини, ані самої Лавренюк, ані оформленого на неї майна в Україні та Росії депутат в декларацію не вніс. Такі дії вже підпадають під конкретну статтю Кримінального кодексу України.

"Приховування відомостей про особу, з якою декларант перебуває у фактичних шлюбних відносинах, і недекларування оформленого на неї майна та бізнесу – це злочин", - заявляють юристи.

Журналістам "Схем" не вдалося отримати коментар від Наталії Лавренюк щодо бізнес-партнерства з родиною Віктора Медведчука. На повідомлення в месенджерах та дзвінки вона не відповідає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.