"Тому що ми - друзі": Арахамія визнав, що користувався машинами підозрюваного одеського бізнесмена для перетину кордону

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давід Арахамія використовував автомобілі одеського бізнесмена Бориса Кауфмана для перетину кордону принаймні чотири рази після початку повномасштабного вторгнення. Це було пояснено його старою дружбою з родиною Кауфмана. Про це інформує Bihus.Info, передають Патріоти України.

Редакція з’ясувала, що в серпні 2022 року Арахамія з дружиною виїжджали з України до Молдови на чорному позашляховику Toyota, який оформлений на дружину Бориса Кауфмана. А поверталися вже на бусі Mercedes, який належить фірмі «Тедіс Україна», де Кауфман є співвласником.

Також бус використовувався Арахамією ще двічі: у жовтні 2022 року та у серпні 2023 року для повернення в Україну з-за кордону.

Він підтвердив, що скористався автомобілями бізнесмена через те, що його власна машина має тоновані вікна та не може бути використана для виїзду.

На запитання журналістів про можливий конфлікт інтересів через дружбу з бізнесменом, який фігурує у кримінальних провадженнях, він відповів, що не вважає, «що хтось у країні може сказати, що він має вплив на НАБУ».

«Якщо ви вважаєте, що в цьому є якась велика зрада, то давайте я не буду це робити. Я буду виїжджати, я буду когось іншого зі своїх друзів з Миколаєва просити», – додав Арахамія.

Борис Кауфман на запитання журналістів про відносини з Давидом Арахамією не відповів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Звідти запускають БПЛА по містах України: В окупованому Криму загорівся військовий полігон (фото)

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:41

У тимчасово окупованому Криму спалахнула пожежа на мисі Чауда, де розташований військовий полігон російської армії. Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер", передають Патріоти України. Як зазначає моніторингова група, факт пожежі на військов...

Ціль успішно знищив, але...: F-16 в Україні міг розбитися через російську ракету, - ЗМІ

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:15

Втрата літака F-16 під час масованої атаки могла статися через хмару уламків збитої російської ракети. Інші літаки також могли бути виведені з ладу з цієї ж причини. Про це йдеться у матеріалі Breaking Defense, що посилається на українські джерела, пер...