Трамп навмисно мовчить про свої дії щодо України у разі, якщо він знову опиниться у Білому домі, - Волкер

Не усі республіканці, які змагатимуться за пост американського президента, виступають проти підтримки України, вважає колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер. До часу, поки США обиратимуть нового президента, на полі бою в Україні може багато чого змінитися. Про це в ексклюзивному інтерв'ю сказав колишній американський топ-дипломат Курт Волкер, спецпредставник по Україні за часів президента Дональда Трампа, передають Патріоти України.

«Це довгий шлях. Інавгурація президента США відбудеться в січні 2025 року, через 17 місяців. Це майже стільки ж часу, скільки минуло з моменту повномасштабного вторгнення Росії 22 лютого», — пояснив він.

На запитання NV, чи не вважає він, що у разі перемоги на виборах представника Республіканської партії підтримка Сполученими Штатами України може зменшитись, дипломат зауважив: все залежить від того, про якого саме переможця буде йти мова.

«Наприклад, якщо б перемогла Ніккі Гейлі [колишня губернаторка Південної Кароліни, представниця Республіканської партії], то вона дуже сильно підтримує Україну. Вона є критичною і насправді зробила б більше і швидше, ніж адміністрація Байдена», — пояснив Волкер.

А от у республіканського кандидата Вівека Рамасвамі, який заявив, що у разі своєї перемоги негайно припинить допомогу Україні, на думку Волкера, небагато шансів обратись у Білий дім. Однак навіть якщо він і зробить це, то зіткнувшись з фактами, зрозуміє: не підтримувати Україну — це не в інтересах США.

«А Дональд Трамп навмисно мовчить про те, що він насправді робитиме. Він каже: „О, я б закінчив війну за один день“. Але він не каже, як саме. І я думаю, що він розуміє, що через півтора року хто знає, як це буде виглядати», — зауважив колишній спецпредставник по Україні.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...