"Траса життя" ЗСУ 0504 у Бахмуті залишається місцем зіткнень, - військовий експерт

У Бахмуті бої йдуть без кардинальних змін. "Траса життя" ЗСУ 0504 залишається місцем зіткнень. Поки саме у росіян зберігається вогневий контроль над цим відрізком, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Попри це, 0504 продовжує функціонувати, як і обхідні шляхи між трасами. Разом з тим експерт розповів про проблему ЗСУ: "Дощова погода вносить свої корективи і поки ці стежки під силу тільки гусеничній техніці. Тому погодний фактор зараз негативно впливає на оборону міста".

У самому місті знизилася інтенсивність російської авіації. Водночас українська артилерія завдає ударів по позиціях рашистів. Найскладнішим залишається північний сектор. Окупанти за всяку ціну намагаються просунуться по вулиці Крайній. Коваленко допускає, що незабаром саме ця вулиця може стати основною лінією бойових зіткнень, що визначить зони контролю на досить тривалий час.

На півдні Бахмута - без змін, додав експерт: "Повний контроль вулиці Чайковського - за ЗСУ. Буфер безпеки з вулицею Корсунського - на місці. З південного напрямку тиск окупантів не настільки запеклий, як на півночі, що обумовлено так само контрольованою ЗСУ "багатоповерхівкою".

Коваленко підкреслив, що грамотні оборонні дії в багатоповерховій забудові дозволяють значно гальмувати просування ворога. "Маневрена оборона дає свої результати. Але без вирішення питання з логістикою через 0506 ця перевага може бути втрачена вже в короткостроковій перспективі", - вважає оглядач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У серіалі українського телеканалу знявся актор-колаборант - ЗМІ

вівторок, 7 травень 2024, 19:51

У квітні 2024 року на українському телеканалі ICTV2 відбулася прем'єра серіалу "Подвійні ставки". У серіалі одну з ролей зіграв актор з Маріуполя Дамір Сухов, який виявився колаборантом, інформують Патріоти України. "Подвійні ставки" - це 8-серійна кри...

Цивілізований світ шокований: Патріарх Кирило побажав Путіну "правити до кінця світу" (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 19:27

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) побажав російському диктатору Володимиру Путіну перед його так званою інавгурацією, правити вічно, а також вкотре благословив вбивати українців. Відповідне відео з'явилося у мережі, передають...