Труїть себе обачливо: В Україні половина міцного алкоголю - фальсифікат, і ситуація погіршується з кожним роком

Фальсифікат реалізують без сплати акцизів, при цьому якість такого напою ніхто гарантувати не може. Загалом ситуація з підакцизними товарами (передусім сигарети й алкоголь) досягла найгіршого за багато років стану.


В Україні кожен літр міцного алкоголю – фальсифікат. Його реалізують без сплати акцизів, при цьому якість такого напою ніхто гарантувати не може. Загалом ситуація з підакцизними товарами (передусім сигарети й алкоголь) досягла найгіршого за багато років стану, інформують Патріоти України.

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL розповів глава комітету з питань податкової, фінансової і митної політики Данило Гетманцев. "Із кожного другого літра не сплачується акциз. Навіть у Києві є магазини, які на розлив горілку продають, що заборонено. А є сайти, які продають цілими тетрапаками. Кожен другий літр контрафактний, нелегальний, із нього не сплачено акциз", – каже нардеп.
Товар без акцизів можна купити в інтернеті й навіть у магазинах і кафе біля метро. При цьому, якщо з ситуацією з ухиленням від сплати ПДВ вдається показники покращувати, сірий ринок підакцизних товарів тільки зростає.

"Радіти нічому, це факт. І щодо алкоголю, і щодо пального, і щодо тютюнових виробів. Тут система впирається найбільш жорстко. Якщо в схемах із ПДВ ми переломили ситуацію і близькі до остаточного її вирішення, то підакцизка стала для нас своєрідним Сталінградом. Тут проявляється впевненість у власній безкарності злочинців, які ухиляються від податків. Всі ж знають ситуацію з duty free, коли на одного пасажира, зокрема й дітей, "продавали" по шість блоків сигарет", – пояснив Гетманцев.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...