"Треба не жартувати, а ставитися серйозно": Кабакаєв розповів, що означає оголошення мобілізації в РФ

Оголосивши часткову мобілізацію в РФ та проведення "референдумів" на тимчасово захоплених територіях України, російський диктатор Володимир Путін фактично надіслав світові сигнал, що готовий до останнього кроку. Президент РФ у своїй промові натякнув, що може використати будь-яку зброю, включно з ядерною, якщо Україна повертатиме свої міста. Про це сказав український блогер, громадський діяч, офіцер ЗСУ та член експертної групи при головнокомандувачі Валерієві Залужному Семен Кабакаєв в коментарі для Youtube-каналу "Орестократія", передають Патріоти України.

На його думку, глава Кремля знову почав шантажувати ядерною зброєю, і це дуже серйозно. "Звичайно, це буде останній крок, який Путін може зробити. Частина його промови була присвячена мобілізації – було багато бравади з приводу "фашистів і нацистів" в Україні. Але при цьому він значну частину промови з підводкою зробив до того, що вони готові застосовувати ядерну зброю, якщо будуть обстріли території Російської Федерації або дружніх територій", – зазначив військовий.

Путін, на переконання Кабакаєва, дав зрозуміти: коли ЗСУ прийдуть звільняти окуповані населені пункти, то він готовий застосовувати будь-яку зброю. "Він має на увазі, якщо у Херсоні та на Запоріжжі проведуть фейкові референдуми, то він буде готовий застосувати будь-яку зброю, якщо ми будемо звільняти нашій території. Дослівно це так звучало. Тобто він посилає сигнал нам, він посилає сигнал світовій спільноті, що він готовий до останнього кроку", – вважає він.

Військовий додав, що до таких погроз Путіна варто ставитися серйозно, але не лякатися і відступати, а рухатися запланованим планом, оскільки агресор розуміє тільки мову сили. "Треба працювати дуже посилено на дипломатичній міжнародній арені і закривати усі шпарини, в які Росія лізе і хоче обійти санкції, які зараз накладаються збоку США, Британії, Європейського союзу. Тому два стовпа, на яких ми зараз повинні триматися – це дипломатія, потужна міжнародна спільна консолідована позиція проти Російської Федерації, а також це надання Україні озброєння і боєприпасів, щоб ми могли тут на своєму фронті давати росіянам по зубах", – сказав Кабакаєв.

Тільки таким чином, каже військовий, вдасться ізолювати Росію та остаточно загнати Путіна у глухий кут.

Що стосується оголошеної в РФ мобілізації, то Кабакаєв зазначив, що таким чином країна-агресор намагатиметься замінити резерви, які вже були ліквідовані в Україні.

"Давай уявимо, що наприклад, 50 тисяч орієнтовно ми вбили і близько 150 поранених. Цю частину людей потрібно замінити. Тобто ввести нових, навчити і відправити воювати. Тому фактично зараз ми бачимо не загальну мобілізацію з боку Путіна, а часткову, щоб замінити ті резерви, які в нього були втрачені", – підкреслив він.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...