"Треба ставитися до цього серйозно": Військовий прокоментував появу офіцерів із КНДР на Донбасі

Іван Тимочко, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ, зазначив, що інтеграція армій КНДР та РФ може бути потенційною загрозою як для України, так і для інших країн, передають Патріоти України.

"Північна Корея є шалено мілітаризованою країною, в якій все населення так чи інакше прокачується через армію, і там втрати декількох людей не такі важливі. Однак важливим є те, що ті військові КНДР, якщо й отримували якусь інформацію чи навички, бо вони не просто так опинилися в Росії, пройшовши певний відбір, то тепер вони знищені й не будуть носіями певної інформації. Відповідно, на їхнє місце треба буде прислати нових. Знаючи, як важко виїхати з КНДР, це були вірні режиму люди, перевірені спецслужбами. До цього часу було відомо, що РФ отримувала північнокорейську зброю, а тепер, коли почали з'являтися військові КНДР в Росії, то це може свідчити про декілька моментів", - зауважив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

На його думку, перший момент – не вистачає в Росії операторів північнокорейської техніки, зброї, тому потрібні якісь спільні школи. "По-друге, КНДР намагається в перспективі російську зброю, це ті ж самі ракети, системи ППО, інтегрувати у свою оборону. Можливо, так вони будуть готуватися до протистоянь локального масштабу з Південною Кореєю або ж може бути потенційна загроза того, що армії КНДР та РФ намагаються інтегруватися одна в одну для якоїсь взаємодії, наприклад, чи проти України, чи проти інших країн. З однієї сторони загибель шістьох військових КНДР – це мало, а з другої – це дуже багато, якщо це перейде у систему взаємодії російської та північнокорейської армій. Коли це починається, то до цього треба віднестися досить серйозно", - резюмував Іван Тимочко.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генерал Залужний ледь не загинув після дзвінка з ОП, - Борислав Береза

субота, 5 жовтень 2024, 21:55

"Після того, як в ефірі на моєму YouTube-каналі генерал-майор Сергій Кривонос розповів про поранення, яке Валерій Залужний отримав на фронті, то сталося два цікавих момента - журналісти почали цікавитися подробицями події і під відео у коментарі прийшо...

Не працюють лише поранені: Яку роботу виконують полонені росіяни та скільки їм платять (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 21:42

Раціон із 2200 кілокалорій на день; медична частина такого рівня, що можуть позаздрити амбулаторії в багатьох українських селах; і зарплата півтори тисячі гривень. В таких умовах в одному з таборів в Україні утримують військовополонених росіян, передаю...