"Треба закінчувати наш контрнаступ": Арестович зробив прогноз щодо тривалості війни

Військово-політичний експерт Олексій Арестович вважає, що президент держави-агресорки Володимир Путін може упродовж однієї доби ухвалити рішення про закінчення війни, але шанси на те, що він це зробить, є мінімальними. Тому Україні потрібно готуватися до того, що війна триватиме ще понад рік, і займатися підготовкою до тривалих бойових дій потрібно не тільки на фронті, але й в тилу. Такий прогноз він зробив у четвер, 5 жовтня, у розмові з журналістом Дмитром Гордоном, фрагмент якої Арестович опублікував у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Як довго триватиме війна

“Путін тягнутиме до виборів у Сполучених Штатах, це чітка установка на наступний рік. Вибори - у листопаді [2024 року], третина бюджету - на оборону... на напад, зрозуміло. Це вони готуються мінімум весь наступний [рік] воювати”, - зауважив експерт.

За його словами, Україні для того, щоб воювати ще один рік, потрібно вживати радикальні заході - “від зміни глобального законодавства до звільнення неспроможних людей” та надання “надзвичайних повноважень тим, які здатні розгорнути військову промисловість”.

Арестович вважає, що жити в режимі постійних позик від Заходу стане важче, тому українцям потрібно перебудувати державу за прикладом Ізраїлю “зразка 1948-го року” [тоді армії 5 арабських держав атакували новостворену ізраїльську державу].

Що робити в тилу і на фронті

Військовий експерт вважає, що на лінії зіткнення із російськими військами Силам оборони України потрібно перерізати залізницю на південному фронті та завершити наступальну операцію на Токмак, після чого стати в “міцну оборону” і накопичувати в тилу війська.

За його словами, таке накопичення сил може тривати 9-12 місяців. “Ось така зараз перспектива - закінчувати контрнаступ, облишити всі відчайдушні контрнаступи, стати в оборону, рити 8 наших "ліній Суровікіна" і готувати в тилу війська”, - резюмував Арестович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...