"Тремти, Росіє!": Американський експерт розповів, чому Кремлю потрібно боятися українську армію

Дослідник звертає увагу, що українські збройні сили значно підвищили рівень керованості, тренованості та професіоналізму в останні роки.

«Бійся, Росія: Українська армія стає силою, з якою потрібно рахуватися». З такою назвою вийшла стаття дослідника американського аналітичного центру The National Interest Марка Епіскопаса, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Дослідник звертає увагу, що українські збройні сили значно підвищили рівень керованості, тренованості та професіоналізму в останні роки. Однак недостатньо модернізує військову техніку.
«Оборонна допомога США не призвела до вагомих наслідків в регіоні, таких як повернення частин території Донбасу. Ця допомога в основному складалася зі стрілецької зброї, засобів електронної боротьби, приладів нічного бачення. А передача «Джавелін» мала більше символічне значення», - пише аналітик.
Він вважає, що шанси України отримати ракетні системи «Патріот» невеликими. Україна опинилася в «замкненому колі».
«Якщо мета летальної допомоги США - змінити баланс сил на Донбасі, або підготувати Україну до самостійного опору повномасштабної російської агресії, потрібні більш активні дії. Однак вони можуть спровокувати ескалацію з боку Росії», - говорить він.
Таким чином аналітик радить Україні зосередитися на заміні понад 800 БМП-2 модернізованими бойовими машинами піхоти. У той же час зміцнити мережу контрбатарейних радарів, щоб зменшити вплив нападів бойовиків.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....