Третій ступінь захисту обʼєктів енергетики не зроблено через відсутність фінансування з боку Мінфіну, - засновник MS Capital

У 2022 році президент України доручив військовим і чиновникам забезпечити захист обʼєктів енергетики, але фінансування згодом було припинине і проєкти не довели до завершення. Про це заявив 12 квітня у своєму Facebook засновник MS Capital Максим Шкіль, передають Патріоти України.

"У жовтні 2022 року у верховного головнокомандувача відбулась нарада з військовими, представниками уряду щодо захисту енергетичних обʼєктів. На якій було чітко надано доручення забезпечити третій рівень захисту для обʼєктів енергетики. Зрозумівши важливість питання і масштаб загрози, Autostrada без фінансування з боку держави розпочала роботи в цілодобовому режимі, проінвестувала понад 100 млн доларів в матеріали і виробничі потужності – було закуплено сім бетонних заводів, спеціальне обладнання, міксери, бурові машини, палебійні машини, закуплено понад 20 тис тон металопрокату, проінвестовано понад 10 млн доларів в обладнання і запущено завод з виробництва металоконструкцій – все це зроблено для того, щоб забезпечити будівництво захисту обʼєктів енергетики в максимально стислий термін, – написав Шкіль.

Він повідомив, що компанія задіяла понад 1000 працівників і організувала роботу в три зміни. "Саме в такій спосіб Autostrada, як відповідальний бізнес, підійшла до доручення верховного головнокомандувача забезпечити захист енергетичних обʼєктів в умовах війни! Результат – вказівки президента проігноровані, кошти не виділені, а фінансування повністю припинене. Ми звертались листами до Кабінету Міністрів щодо виділення фінансування, але жодної реакції нема. З цими проблемами, мільярдними кредитами та боргами ми залишились віч на віч. Припускаю, що розрахунок був такий, що обстрілів не буде і може якось воно пройде…" – додав бізнесмен.

Шкіль підкреслив, що захист енергетики – ключове питання для України, адже без цього не буде бізнеса і податків. "Але сьогодні реалії інші – обстріли є, наслідки такої бездіяльності відчувають люди та бізнес, запроваджено обмеження в постачанні електроенергії. Третій ступінь захисту через відсутність фінансування не зроблено. Будь-яка посада – це не тільки повноваження, але і відповідальність! Міністерство фінансів України оперує коштами платників податків, якщо не буде електроенергії, не буде і податків – це доволі прості і очевидні речі, захист обʼєктів енергетики мав би бути одним з пріоритетних напрямків фінансування", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Довершення погрому головної авіабази ворога у Криму: Аеродром Бельбек другу ніч поспіль атакували ракети

четвер, 16 травень 2024, 7:34

Дехто з експертів напередодні вангували, що Бельбекскій аеродром, як такий, повністю розгромлений. Імовірно трохи випередили час, жирних цілей залишилося і на цю ніч. Цієї ночі знову на аеродромі Бельбек в окупованому Криму виникла пожежа, повідомляють...

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...