Тріщина між "друзями": РФ спровокувала дипломатичний скандал з Іраном

Росія вирішила "допомогти" вирішити територіальну суперечку між Іраном та ОАЕ, та цим тільки розлютила Тегеран. Іран закликав Росію переглянути позицію щодо приналежності островів у Ормузькій протоці, на які претендують Тегеран і ОАЕ, оскільки Москва поставила це під сумнів. Про це пише Iran International, передають Патріоти України.

Іранські ЗМІ розкритикували союзницю за те, що та не підтримала Тегеран у територіальній суперечці із ОАЕ, а навпаки поставила це під сумнів. Також на Росію розлючені і користувачі соціальних мереж ісламської республіки.

Конфлікт виникнув, коли на початку цього тижня Росія дипломатично приєдналася до арабських держав Перської затоки, щоб вимагати врегулювання суперечки щодо права власності на острови, які Іран вважає своєю невід’ємною частиною.

Видання зауважує, що Міністерство закордонних справ ісламської республіки викликало посла рф до міністра закордонних справ Хоссейна Аміра Абдолахіана, а речник уряду Алі Бахадорі написав в окремих твіттерах, що "Іран не піде на компроміс щодо своїх національних інтересів і територіальної цілісності".

Однак офіційна реакція Тегерана на Росію "була негострою". Користувачі соціальних мереж заявили, що іранські чиновники пішли на компроміс, не згадуючи Росію у своїх твітах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...