"Троянський кінь" Зеленського: "ДБР підтримує хронологію подій на Майдані, на якій наполягав Янукович, обґрунтовуючи "державний переворот", - адвокат Небесної сотні

З 73% українців, котрі віддали свої голоси новому обличчю у другому турі президентських виборів минулої весни, мало хто розраховував, що під маскою Зеленського повертає владу силам, що відроджують найгірші часи антидемократичних репресій

ДБР на офіційному сайті пише про події на Майдані 2014 року в тій хронології, на якій наполягав колишній президент-утікач Віктор Янукович. Про це повідомляє на своїй сторінці Facebook адвокат сімей Небесної сотні Євгенія Закревська, зазначають Патріоти України.

“Згідно з матеріалами кримінальних проваджень і встановленою хронології подій, розстріли на Майдані та прилеглих вулицях у місті Києві 18.02.2014 почалися після підпалу офісу «Партії регіонів», – ідеться на сайті ДБР.

Закревська зазначила, що їй “дуже цікаво”, хто саме встановив таку хронологію подій, а також розслідував ці провадження і коли.

“Тому що взагалі-то до того, як неадвокат неянуковича небабіков не став першим заступником директора ДБР, це була позиція захисту Януковича”, – підкреслює Закревська.

Вона впевнена, що об’єктивна картина подій зовсім інша: під час подій на вулиці Липській уже почалося побиття активістів в Маріїнському парку, велася стрілянина по протестуючих з боку снайперів і “Беркуту”.

“Використовувалися позаштатні спецзасоби, відірвані руки, розбиті голови, прострелені очі… Все це (було) саме 18-го лютого, навіть якщо ми не беремо попередні дати, почалося раніше”, – йдеться в пості адвоката.

Закревська уточнює, що їй також цікава позиція з приводу “встановленої хронології подій 18-го лютого Управлінням у справах Майдану ДБР”, яке є єдиним із слідчих управлінь, виведеним з-під підпорядкування “неадвоката” Януковича Олександра Бабікова.

Зокрема, Закревську цікавить, чи згодне Управління з такою хронологією або спростовує її, а також “хто крім слідчих управління у справах Майдану в ДБР має відповідні матеріали проваджень, щоб робити такі висновки та надавати таку інформацію прес-службі”.

“Саме для цього потрібна була “Справа Чорновол”? Щоб просунути позицію захисту Яника про “майдан як державний переворот” на новий рівень і закріпити її на рівні конкретного вироку? Так, пане Бабіков?” – підсумувала Закревська.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...