"Це була б третя блискуча операція": ЗСУ можуть цього року вийти на північне Приазов'я, - військовий експерт

Українські військові після отримання пакетів західної допомоги зможуть значно посилити фронт і отримають реальні можливості піти у наступ, щонайменше на південному напрямку. Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник заявив "24 каналу", що це стане можливим, якщо зійдуться в один ударний кулак чотири фактори, передають Патріоти України.

Зокрема, потрібен дозвіл країн Заходу використовувати їхню зброю для ударів по російській території. На думку Черника, союзники розуміють, що ця заборона дозволяє окупантам наближатися і до їхніх кордонів безпосередньо. Для залякування наших партнерів Кремль використовує ядерний шантаж.

"Якби нам дозволили ракетами ATACMS завдавати ударів по скупчення військ – це було б найкорисніше саме по північному напрямку. Навпроти Сумської та Харківської областей зосереджено до 53 тисяч особового складу, в окопах і бліндажах їх можна діставати по-справжньому лише касетними боєприпасами", – додав експерт.

Він переконаний, що й ці "червоні лінії" можуть бути стерті, як це раніше було з наданням танків та літаків. Черник погодився з заявою міністра оборони США Ллойда Остіна, що найближчі тижні та місяці будуть вирішальними для України. Експерт уточнив, що вирішальність цього циклу сухої погоди – це пробитися до північного Приазов'я. "Це була б третя блискуча операція після Харківської та Херсонської", – додав військовий.

За його словами, це можна зробити з великою кількістю ракет ATACMS, роботою великої кількості радіоелектронної боротьби, артилерії й авіації. "Якби всі чотири фактори склалися в один кулак, на умовний вересень ми могли б прорвати лінію Суровікіна. Але тут все залежить винятково від кількості якісної зброї", – наголосив Черник.

Він нагадав, що минулого року ЗСУ, не маючи переваги в повітрі, з використанням потужної західної техніки змогли почати наступ на південному напрямку. Якби Україна почала працювати великою кількістю боєприпасів та ракет по тилах і залізницях ворога на Півдні, виснажену російську армію можна було витіснити з цього плацдарму.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 16 червня. Як не відвадити фінансове благополуччя. Які домашні справи сьогодні варто робити, а які ні

неділя, 16 червень 2024, 7:05

16 червня за новим календарним стилем (29 червня - за старим) - день пам'яті святителя Тихона, єпископа Амафунтського. У народі день прозвали Тихон Тихий. 16 червня за старим календарним стилем згадують мучеників Лукілліана та інших. . Тихон жив у IV-...

Не витримують вогневого впливу: Російські солдати без наказу втекли зі Старомайорського: Z-канал б'ють на сполох через катастрофу, що насувається на півдні

неділя, 16 червень 2024, 4:15

Група військових РФ кинула позиції у Старомайорському на Запорізькому напрямку, про окупацію якого лише кілька днів тому оголосило російське Міноборони. . Про це пише російський Z-канал «ВДВ за Чесність та Справедливість», за яким стоять офіцери угруп...