"Це була дійсно важлива для ГРУ група - її лишали в режимі "сплячої" аж до жовтня 2022": Голобуцький - про затримання СБУ агентів Кремля у Дніпрі

"20 січня СБУ затримала 7-х агентів російського ГРУ в Дніпрі - ймовірно, і вони в тому числі коригували обстріл 14 січня (це зараз перевіряється). Керівник СБУ Василь Малюк повідомив, що затримані збирали інформацію про систему ППО та передавали ворогу координати енергетичних об’єктів. А після обстрілів ще й відвідували місця прильотів, щоб повторно скоригувати атаки. Тобто, це дійсно ворожі навідники. І їх накрили капітально - викрутитись не вдасться", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"7 агентів - це ціла організована група агентів, і СБУ вперше вдалось провести операцію такого масштабу. Притому це була дійсно важлива для ГРУ група - її лишали в режимі "сплячої" аж до жовтня 2022. Тобто, цілих 9 місяців війни вони не позначали жодної активності, щоб їх не попалили. А взялись за наведення ворожих ракет тільки з осінніми масованими обстрілами.
Їхні свідчення в будь-якому випадку будуть якісно зафіксовані для майбутніх трибуналів. Хоча, звісно, якщо цю мразоту вдасться обміняти на полонених азовців та інших бійців - робота СБУ з вирахування і затримання буде ще ціннішою.
За Малюка СБУ взагалі вже встигла розслідувати більше 1,5 тисячі кримінальних проваджень за держзраду і більше 2000 за колаборацію з ворогом. Одних навідників і коригувальників виявлено і затримано десятки. Це при тому, що законодавство (і кримінальний кодекс) в нас досі не скоригований на реалії воєнного часу - тож фахівцям СБУ доводиться викручуватись, вже як можуть, і при тому не випускати з пазурів ворожих агентів.
Серед іншого, Малюк наполягає на модернізації закону про контррозвідувальну діяльність - йому теж вже років 20 і він взагалі ніяк не заточений на війну з Росією.
Ну і ще принциповий момент: Василь Малюк, як і всі ми, дуже хоче формування в СБУ українського Моссаду - щоб від відплати не втекла жодна скотина. Але СБУ, навіть у часи війни, - це передусім закон. І Моссад - теж закон. І таких законів - що відповідають реаліям воєнного часу і воєнним злочинам окупантів - поки немає в Україні, є тільки застарілі "мирні", ще й часів "дружніх добросусідських відносин і співпраці в рамках СНГ". І пан Малюк всіляко пробує пришвидшити прийняття саме оновлених законів для якнайповнішого вчинення правосуддя щодо ворогів і ворожих поплічників. Щоб не викручуватись з тим, що є, а застосовувати по повній програмі те, що належить бути".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...