"Це була серйозна розвідка": Військовий експерт прокоментував масовану атаку дронів на Київ

Під час масованої атаки російських безпілотників вночі 25 листопада переважна більшість дронів була спрямована на столицю - Київ. Так, окупанти перевіряли, наскільки ППО столиці може впоратися з потужним ударом. Таку думку висловив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ, передають Патріоти України.

Експерт наголошує, що атака минулої ночі стала суттєвим ударом по українській столиці з використанням великої кількості Shahed. Москва може собі дозволити подібні атаки дронами, каже Попович. БпЛА дешевші, ніж ракети. Ба більше - запас безпілотників в окупантів істотний.

"Вони можуть виготовляти їх (дронів - Ред.) багато, отримувати їх багато з Ірану. Дрони коштують дешевше, ніж ракети. Тому їх можна запустити багато. Я назвав би це скоріше розвідкою. Вони прощупали те, як наша ППО, яка прикриває Київ, відреагувала на масовану атаку саме дронами", - висловився експерт.

Він вважає, що вже далі РФ може запустити ракети: здійснити великий удар дронами по Києву, а також підкріпити це ракетним ударом.

"Вони подивилися, наскільки протиповітряна оборона Києва змогла впоратися з сильним ударом. Цілком можливо, що скоро може бути удар комбінований: і дронами, і ракетами. Будемо дивитися. Я поки що схиляюся до того, що це була дуже серйозна розвідка боєм", - наголошує Денис Попович

За словами Поповича, асортимент ракет в росіян такий самий, як і торік, - це "Калібри", Х-101, Х-555, "Кинджали", "Іскандери". Втім, технічні можливості їхнього застосування дещо обмежені. Зокрема, одна з проблем - це технічна готовність бомбардувальників до запуску ракет Х-101.

"Їхні можливості обмежені технічною готовністю носія. Зараз ми говоримо про можливість завантаження-перезавантаження "Калібрів" на території Новоросійська. Як тільки вони виправлять із ними проблему, матимуть можливість запускати ці ракети частіше", — сказав гість ефіру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...