"Це дозволило би змінити ситуацію на нашу користь": Військовий експерт припустив, чи можливо здійснити мобілізаційний план Зеленського

За словами військового аналітика, якщо країна буде спроможна набрати півмільйона людей за зиму, то в такому разі можна переламати повністю ситуацію на фронті.

Президент України Володимир Зеленський розповів про план мобілізації 19 грудня на підсумковій пресконференції з журналістами. Його стратегію прокоментував колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий. За його словами, президент озвучив мінімальну кількість військовослужбовців для поповнення ЗСУ. Про це йшлося у коментарі військового аналітика Євгена Дикого в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Я б сказав, що оця цифра 500 тисяч поповнення ЗСУ – це насправді озвучено мінімальну потребу. Далі виникає питання пропускної здатності нашої мобілізаційної системи, скільки ми здатні пропустити одночасно. Я гадаю, що ця здатність наразі менша, ніж вказана цифра", – пояснив Дикий.

За його словами, виникають і матеріальні проблеми, із забезпеченням, а також із зосередженням. "Не забуваємо, що зосереджувати багато в одному місці ми просто не можемо собі дозволяти. Тобто нам доведеться мобілізовувати плюс півмільйона людей, при тому не концентруючи їх десь багато в одному місці... Я б сказав, що якщо ми здатні набрати ці півмільйона людей за зиму на весну, то в такому разі ми можемо переламати повністю ситуацію на фронті", – додав Дикий.

За його словами, підготовка новомобілізованого до рівня військового триває мінімум 3-4 місяці, в ідеалі – 6 місяців. "Нам треба шукати десь щось середнє між цими цифрами. Я все ж таки вважаю, що ці півмільйона фактично одноразової мобілізації не за місяць, а за зиму, наприклад, це абсолютно реальна задача", – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...