"Це ганьба на весь світ... Корумповане місто Київ. Родина не може поховати Михайла Слабошпицького": "Кладбищенська мафія" хоче грошей за місце для письменника

Літературознавець і прозаїк Михайло Слабошпицький помер 30 травня. Його хочуть поховати на Байковому кладовищі. Але адміністрація Києва не дає на це дозволу. Про це у Facebook написала дружина Михайла Слабошпицького Світлана Короненко, зазначають Патріоти України.

"Корумповане місто Київ. Родина не може поховати Михайло Слабошпицький, тому що адміністрація Кличка не дає дозволу поховати письменника на Байковому кладовищі. Це я відповідаю усім, хто цікавиться місцем і часом поховання мого чоловіка, видатного українського письменника Михайла Слабошпицького!", - написала вона.

Пост Світлани Короненко активно коментують.

"Як таке може бути? Це ганьба", - пише Світлана Кресак.

"Пане Кличко! Ваші підлеглі,очевидно, хочуть великого хабара.А Ви дайте їм чарівного пенделя. Київ тому і Київ, що в ньому трапляються такі люди, як Михайло Слабошпицький, які гідно живуть і працюють. І місто має гідно проводжати в засвіти, приростаючи їхніми добрими справами", - зазначила Любов Голота.

"Це ганьба на весь світ. Михайла знають далеко за межами України. Лауреат премії імені Шевченка не удостоївся бути похованим на Байковому кладовищі? Вони хоч знають, хто такий Михайло Слабошпицький?!" - прокоментувала допис Віра Кульова.

Михайло Слабошпицький помер у 74 роки. Він - член Національної спілки письменників України, лауреат національної премії імені Тараса Шевченка (2005), за роман-біографію "Поет із пекла". Серед його робіт – документальна, публіцистична та біографічна проза, а також численні твори для дітей. Його син Мирослав є відомим українським кінорежисером, дочка Іванна – журналісткою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Досягли цілей СВО": Росіяни розгортають нові морги на ТОТ для трупів окупантів, ліквідованих на Харківщини

вівторок, 14 травень 2024, 23:27

Через активізацію наступальних дій та зростання втрат ворога росіяни розгортають додаткові морги на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. Активісти зазначають, що нові морги...

Держсекретар США Блінкен виконав у київському барі відому американську пісню (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 23:14

Держсекретар США Ентоні Блінкен виконав у київському барі «БарменДиктат» пісню Ніла Янга Rockin' In The Free World. Відповідне відео опуліблікував Майкл Бірнбаум, репортер із питань національної безпеки, який висвітлює дипломатію та Державний департаме...