"Це як пересісти на Porsche": Українські військові - про заміну радянських танків на Leopard 2 і Abrams

"Як пересісти на Porsche": військові про зміну ЗСУ радянських танків на Leopard 2 і Abrams / фото wikimedia.orgУкраїна очікує поставок близько сотні танків західного виробництва Leopard 2 і Challenger 2, а також понад 30 американських Abrams. Більш сучасні західні танки замінять радянські моделі, на яких українські захисники воювали торік. Перспективу змінити застарілу техніку військові порівнюють зі зміною автомобіля. Про це йдеться в матеріалі Financial Times, передають Патріоти України.

"Це ніби у тебе була машина 1950-х років, а потім ти сів у Porsche", – коментує інструктор ЗСУ. Наступного місяця українським захисникам доведеться зіткнутися зі значним посиленням тренувань – у зв'язку з навчанням з використання німецьких танків Leopard 2, які сильно відрізняються від звичних для них радянських. Буде потрібна і тактична підготовка – танкам необхідно інтегруватися з піхотою, артилерією, системами ППО і РЕБ (так званий загальновійськовий маневр).

Аналітики зауважубть, що танки, об'єднані з артилерією і піхотою, матимуть життєво важливе значення для будь-якої української наступальної або оборонної операції в майбутньому. Водночас наголошують, що не варто робити поспішних висновків, що "танки самі по собі виграють цю війну".

"Але це важливий внесок, і вони дадуть Україні більше шансів на успіх у 2023 і 2024 роках", – акцентує Роб Лі, старший науковий співробітник дослідницького інституту зовнішньої політики,

Як очікується, Україна отримає два дивізіони Leopard 2 від таких країн як Німеччина, Польща, Іспанія та інших. Перші 40 Leopard 2 очікується приблизно за три місяці. Раніше цього місяця перші українські військові прибули до Німеччини для тренувань на бронетранспортері Marder, навчання незабаром стартують на полігоні в Мюнстері, Нижня Саксонія. Навчання з танками Leopard, як анонсував міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, розпочнеться трохи пізніше. Також в цьому місяці США почали загальновійськові тренування для українців на полігоні в Баварії. Згодом почнуть підключати і американські танки Abrams. Вони в Україні з'являться нескоро. Їх розгортання займе не менш як декілька місяців, а на навчання танкового екіпажу, як випливає з даних Міжнародного інституту стратегічних досліджень, буде потрібно не менше п'яти-шести тижнів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...