Це могла бути робота "Нептуна": ВМС ЗСУ знищили сховища з боєприпасами окупантів поблизу Маріуполя

Військово-морські сили ЗСУ офіційно повідомили, що їхні підрозділи днями здійснили удар по російському військовому об’єкту, розташованому на території тимчасово окупованого Маріуполя - йдеться про виявлений розвідниками важливий склад російського окупаційного війська, зазначають Патріоти України.

"За підтвердженими даними, внаслідок удару було знищено як інфраструктуру сховищ, так і тони боєприпасів, які загарбники накопичували для застосування на території України", - йдеться у повідомленні пресслужби ВМС ЗСУ. Інших подробиць про цей удар не повідомляється.

З огляду на те, що про знищення ворожих складів відзвітувалися саме у ВМС ЗСУ, то можна вкотре припустити, що удар було завдано саме українськими крилатими ракетами "Нептун". З огляду на те, що удар було здійснено по цілі, яка знаходиться на відстані у менш як 100 км від лінії фронту, то тут ми обережно можемо говорити про дві речі.

З одного боку - відзначити позитив про ймовірне нарощення виробництво українських крилатих ракет. З іншого - на дефіцит у Силах оборони України крилатих ракет Storm Shadow/SCALP-EG чи ATACMS, тим паче, що це питання вже висвітлювалося у західних ЗМІ.

Причому варто згадати, що Сили оборони України вже ймовірно використовують "Нептун" й для ударів безпосередньо по території РФ, наприклад ще у липні у Генштабі натякали, що підрозділи ВМС ЗСУ здійснили удар по складу зберігання техніки та озброєння російського окупаційного війська у Курській області.

А в серпні ймовірно "Нептуном" вже у Ростовській області було уражено зенітний ракетний комплекс С-300, який прикривав НПЗ у Новошахтинську, і йдеться про те, що для удару ракета подолала насичену засобами ППО прифронтову зону. Крім того, саме ВМС ЗСУ у серпні знищили пором "Конро Трейдер", тож тут теж міг працювати український "Нептун".

Джерело: Defence Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 17 вересня 2024 року - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 22:35

Сьогодні 17 вересня. Триває 937 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою, зростають ризики оточення українських сил. Особливо загрозливо виглядає Лівобережна кишеня, де окупанти просувают...

Удари по складах боєприпасів росіян поблизу Маріуполя: Як вони зараз виглядають (фото)

вівторок, 17 вересень 2024, 21:59

Українські сили завдали удару по російських складах з боєприпасами поблизу Маріуполя. Російська служба «Радіо Свобода» показала знімки, на яких видно наслідки пожеж і детонації боєприпасів у трьох різних місцях на околицях Маріуполя, передають Патріоти...