"Це не зупинить масовані обстріли": Жданов розповів, чому ЗСУ не б'ють по аеродромах з навідниками ракет

Військовий експерт Олег Жданов назвав ймовірну причину, чому Україна не завдає ударів по російських аеродромах, де базуються літаки А-50, які війська РФ використовують для наведення ракет, передають Патріоти України.

"Ми знаємо аеродроми, де базуються літаки А-50. Ми навіть знаємо скільки їх на сьогоднішній день у Росії. І навіть знаємо, скільки з них літають, а скільки не літають... Я так розумію, що до А-50 у нас ще поки не дійшли руки", - зазначив він.

За його словами, відсутність А-50 не зупинить масовані обстріли, тому удари по аеродромах зі стратегічними бомбардувальниками набагато важливіше: "А якщо буде така можливість, якщо залишаться сили і засоби, то тоді можна перейти і до літаків-розвідників".

Літаки А-50 - що про них відомо

А-50 - радянський і російський літак дальнього радіолокаційного виявлення і управління.

Створений на базі військово-транспортного літака Іл-76 на заміну застарілому на той момент літаку Ту-126.

А-50 може застосовуватися для виявлення і супроводу повітряних і надводних цілей, оповіщення командних пунктів автоматизованих систем управління видів ЗС про повітряну і надводну обстановку, застосовуватися для управління літаками винищувальної та ударної авіації при їх наведенні на повітряні, наземні і морські цілі, а також служити повітряним командним пунктом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...