"Це неадекватна операція": Експерт назвав мету контрнаступу РФ в Курській області

Почавши наступ в Курській області, Росія спростовує свої ж заяви, пояснив в ефірі Radio NV військовий експерт Михайло Самусь. Патріоти України пропонують вашій увазі його міркування.

"Згадаймо, за що критикували українське командування протягом останнього місяця. Що росіяни не клюнули на українську Курську операцію. Так вибачте, якраз у цьому і полягала логіка. Що ми проводимо операцію в Курській області, а росіяни підтягують свої резерви з Донбасу. Тепер це відбувається", – сказав Самусь.

Він також додав, що наразі Росія почала контрнаступальні дії не великими силами. Оскільки на відео видно, що наступальні колони розміром з роту, а не дивізію. "Вони намагаються розблокувати Глушківський район. Але це неадекватна операція. Якщо вони зараз замість того, щоб вивести свої війська через понтонні переправи і віддати Україні Глушківський район, якщо вони втягнуться в цю операцію – це буде найкращий подарунок українському командуванню. Адже там Україна може спокійно контролювати ситуацію", – додав Самусь.

Зокрема він пояснив, що на півночі району росіян обмежує річка, понтонні переправи через яку повністю контролює та знищує українська авіація. З інших трьох боків на російську армію чекають українські сили. "Якщо вони будуть зараз намагатися контратакувати, їм будуть потрібні великі сили. Тобто вони зараз втягнутися в бої, вони будуть переходити у затяжні бої. Вони будуть потребувати більше ресурсів. А ресурси треба брати на Донбасі. До цього ми й намагалися призвести, починаючи цю задачу… Тобто в них паралельно починається дві активні операції", – сказав Самусь.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Непомітно виринають з підводи, так само і уходять: Як українські "морські котики" кошмарять росіян, відбиваючи у ворога чорноморське узбережжя - The Times

середа, 11 вересень 2024, 23:40

Спецоперації вимагають високих розумових здібностей і надзвичайної витривалості, "морські котики" ЗСУ долають кілометри під водою, атакуючи ворога зненацька. Головні орієнтири під час виконання завдань — компас, годинник, глибиномір і розумова арифметика.

Российские оккупанты перешли в контрнаступление в Курской области - Злий Одесит

середа, 11 вересень 2024, 22:40

На второй месяц Курской операции РОВ развернули действия, схожие с тем, что можно назвать контрнаступлением. Фактически, увеличив курскую группировку до более 35 тысяч тел, командование РОВ решило, что этого количества им хватит для вытеснения ЧОУ из К...