"Це повернуло Україну до порядку денного": Ексаналітик ЦРУ розповів, як план перемоги Зеленського сприйняли у Вашингтоні

Старший науковий співробітник програми Росії та Євразії Фонду Карнегі, екс-аналітик ЦРУ, який також довгий час обіймав посаду радника з питань України та Росії в уряді США, Ерік Чарамелла розповів, як план перемоги президента України Володимира Зеленського сприйняли у США, передають Патріоти України.

Чарамелла зазначив, що, привізши свій план до Вашингтона, Зеленський потрапив у заголовки газет і змусив говорити про те, що робити далі, що «повернуло Україну до порядку денного». «Тепер американський президент намагається зрозуміти, як перетворити цей план на щось більш конкретне і побачити, як насправді рухатися, як просуватися до мети припинення війни на умовах, вигідних для України і для Сполучених Штатів. Отже, йдеться про те, як використати ці прохання про додаткову військову підтримку та усе інше, щоб створити важелі впливу для України», — додав експерт.

Він зазначив, що те, що привіз Зеленський, щонайменше оприлюднені частини, швидше є «заявою про принципи» та «порядком денним для подальших обговорень», ніж планом «в класичному розумінні - як ми потрапимо з пункту А в пункт Б».

«Це не було щось принципово нове. Там з’явились деякі пункти, які, на мою думку, були набагато більше спрямовані на табір Трампа, зокрема, пункти чотири і п’ять. Я не вважаю, що вони були спрямовані проти Байдена, але це була спроба переосмислити, в чому полягає американський інтерес до України і як перемога України може бути вигідною для Сполучених Штатів. Проте основні пункти для дебатів, без сумніву — це пункти з першого по третій», — сказав Чарамелла.

За словами експерта, ключові питання з плану Зеленського необхідно опрацювати шляхом подальшого інтенсивного діалогу на рівні лідерів та на рівні посланців. «Віце-прем'єрка Стефанішина була тут, у Вашингтоні, і може бути, що група з Білого дому потім поїде в Україну. Тобто, це той формат, де багато чого можна було б опрацювати на більш детальному рівні», — нагадав він.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Роман "С*ки і рука гімназиста": Блогер Чепинога дотепно розповів, як Кокотюха писав радіодиктант за текстом Забужко

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 21:57

Сьогодні, 25 жовтня, об 11:00 всі охочі змогли написати Радіодиктант національної єдності, який цьогоріч склала письменниця Оксана Забужко, нагадують Патріоти України. З цього приводу блогер Віталій Чепинога придумав анекдот про те, як писатиме диктант...

Довелося брати кредит: У співачки-зрадниці Повалій виникли проблеми з грошима

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 21:45

В минулому відома українська співачка, а зараз зрадниця, яка підтримала війну в Україні та переїхала в РФ, Таїсія Повалій постала перед фінансовими труднощами в країні-агресорці. Виявилося, що артистці навіть довелося взяти кредит задля великої покупки...