"Це ще одна Кліщіївка": Військовий експерт - про контратаку біля Роботиного

"Ось перші «враження» з поля бою на захід від Роботиного за останні два дні. Як виявилося, через кілька годин після того, як я дописав свій попередній аналіз, російські повітряно-десантні війська (ПДВ) розпочали «масштабний» контрнаступ на флангах українського «виступу» між селами Роботине і Вербове", - пише австрійський військовий аналітик Том Купер у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"На заході атакує (Роботине-Новопрокопівка): 104-а ПДВ/76-а дивізія ПДВ + 70-тий МСП + 1429-тий МСП.

На сході атакує (Вербове-Новофедорівка): 247 ПДВ/7 ПДВ + 22 ОБрСпП.

Мета очевидна: «відрізати» цей виступ.

Зверніть увагу: окрім 70-го МСП, всі ці підрозділи зі «стратегічного резерву», і нічого з 58-ї ЗВА.

Я так собі думаю, звісно, бій є (і буде) важким, але успішним аж ніяк не буде (ще й тому, що атака «кліщами» виявилася погано скоординованою: західні контратаки били по Роботиному та Новопрокопівці, в той час як східні йшли в напрямку села Мала Токмачка).

Справді, дехто навіть повідомляє, що контратаку вже відбито і росіяни здалися, і що до вечора ЗСУ «повернулися» до завершення звільнення Новопрокопівки (згідно з непідтвердженими даними, це зачистка останніх російських осередків опору на півдні). Судячи з усього, 47-ма і 116-та ОМБр і не «зупиняли» свій рух по двох протитанкових ровах).

Припущення (не тільки моє, а й військ ЗСУ на виступі), що це «ще одна Кліщіївка», або що росіяни намагаються виграти час для чогось — хоча ми не впевнені, для чого саме. Можливо, щоб прикрити відхід побитих підрозділів 19-ї та 42-ї ГМСД, та ПДВ, чи поліпшити лінії оборони на півдні?".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...