"Це цілком робочий і доволі ефективний механізм: видворити після деокупації всіх, хто не був мешканцем окупованих територій до 2014-го року", - політтехнолог Голобуцький

"Віцепрем'єр, міністр із питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков в п'ятницю в ефірі "Україна 24" заявив про можливі безпекові заходи після деокупації щодо осіб з російським громадянством", - написав політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжив:

"Офіційна політика Кремля — завозити туди населення з Росії, оминаючи офіційні українські кордони, йде асиміляція, витіснення місцевого населення. За нашою інформацією — пів мільйона, і це суперечить міжнародному праву, відповідній конвенції — це воєнний злочин. Тому тут іще буде питання відповідальності. Сьогодні, за нашою інформацією, це 500 тисяч, а, за деякими офіційними заявами кримської окупаційної влади, — від 700 тисяч до 1 мільйона. Навіщо вони натягують цю статистику, я не знаю, треба перевіряти. Але сьогодні при населенні Криму в 2,5 мільйони до початку окупації мінімально там 500 тисяч уже людей, які приїхали, не будучи місцевими жителями. Тому так, із цим буде завдання. У нас є різні позиції, аж до депортації, звучать такі заклики. Але я прихильник юридичної процедури під назвою "видворення". Якщо ті громадяни потрапили в Криму не через "Чонгар", "Каланчак" або "Чаплинку" і перебувають незаконно в Україні, то наслідком буде - видворення".

Абсолютно раціональний підхід. Адже це свідома політика Кремля, далеко не вперше затосовувана щодо наших територій за останні 300 років, ще від Пєтра №1, як не раніше: переселити на окуповані чи спірні території України максимальну кількість мешканців Нєчєрнозємья. А тоді посилатись на те, що "там завжди жили росіяни, їх там зараз більшість, тому це має враховуватись при визначенні кордонів і державної політики України".

Тому це цілком робочий і доволі ефективний механізм: видворити після деокупації всіх, хто не був мешканцем окупованих територій до 2014-го року. Так, йтиметься про дуже значну кількість переміщуваних осіб. Але це цілком законно з точки зору міжнародного права: повернення громадян без статусу біженців до їхньої власної держави.
Інакше це буде не деокупація. А просто зміна статусу з зовнішньої окупації до внутрішньої: ті самі кремлепідданці з тим самим ставленням до української мови, української культури, держави, історії, тільки вже ніби законні громадяни України. Це явно не варіант.
==
Член комітету їхнього "Совфєда" з міжнародних справ Сєрґєй Цеков вже заявив, що це "примітивні вигадки для загравання з націоналістами - подібні сценарії можуть будувати хіба божевільні".
А депутат Ґосдуми Руслан Бальбек назвав слова Резнікова «черговим танцем з шаблями»: "Крим не є українським і вже ніколи ним стане. Навіть західні країни вже не вірять в «маячню» Києва про «повернення» півострова до складу України".
Непогано зайшло їм".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

Заступника Шойгу заарештували після спецоперації ГУР – ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 21:04

Арешт заступника очільника міноборони РФ Тимура Іванова пов'язаний із березневою спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України. Про це 24 квітня повідомили "Українська правда" й "Суспільне" з посиланням на джерела, передають Патріоти У...