Це ж не відосики: Найближчим часом можна буде констатувати загибель "Укроборонпрому", - Борислав Береза

Оборонно-промисловий комплекс України не цікавий керівництву держави. Не цікавий, незважаючи на потенційні можливості наповнювати бюджет і не дивлячись на війну з Росією, яка триває.

"На сьогоднішній день відомо, що 1-й квартал 2020-го концерн Укроборонпром офіційно закінчив зі збитками в 681 мільйон гривень. При цьому заборгованість по зарплаті становила 481 мільйон", - пише громадський діяч та політик Борислав Береза на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"А всього рік тому, у 1-му кварталі 2019-го було навпаки - прибуток в 645 мільйонів. Заборгованість по зарплаті тоді була 413 мільйонів. Крім того можна вже констатувати, що закупівлі стратегічних видів озброєнь, зокрема ракет "Вільха" і "Нептун", не здійснені. Так само зірвані закупівлі боєприпасів - жодного контракту. Під них були держгарантії, але фактичних закупівель немає.

Все це говорить про два моменти.

1. Застарілий в адмініструванні Укроборонпром, який раніше приносив прибуток, сьогодні приносить збитки і системно розвалюється. Зацікавлені в цьому не тільки наші вороги і конкуренти за межами України, але і ті, хто хоче в результаті розвалу галузі підім'яти під себе окремі виробництва або приховати багаторічні розкрадання.

2. Оборонно-промисловий комплекс України не цікавий керівництву держави. Не цікавий, незважаючи на потенційні можливості наповнювати бюджет і не дивлячись на війну з Росією, яка триває. Це не відосіки, не перерізання стрічок і не гроші на дороги з фонду на боротьбу з коронавірусом, які можна розпиляти без тендерів на Прозорро.

Якщо найближчим часом не почати системно займатися цією проблемою за допомогою корпоративного управління, системного аналізу, повного перезавантаження проєктних і виробничих структур, то вже найближчим часом можна буде констатувати загибель української конкурентноздатної галузі. І щось мені підказує, що на місце, яке звільниться на міжнародному ринку, прийдуть російський ВПК і наші ділки. Вони віджавши виробництво за копійки, зможуть виробляти і продавати ту саму продукцію, що зараз виробляє Укроборонпром. Тільки гроші вже йтимуть не в бюджет держави".

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...