"Це зовсім не та зброя, про яку розповідали": Експерт оцінив можливості ракети "Кинджал"

Українська ППО ще кілька місяців тому почала збивати "Кинджали" відбиваючи ворожі атаки. Однак, виявляється, це зовсім не та зброя, про яку нам розповідали. Про це в ексклюзивному інтерв’ю для ТСН.ua розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, передають Патріоти України.

Він наголошує, що у ракети немає особливої "гіпершвидкості". "Це звичайна ракета, у якої немає нічого особливого. Є бойова частина, яка здатна пробити певну товщину бетону. Ми знімали з радарів їхню швидкість. Більше, ніж 5 тис. км на годину вона не розвиває, хоча росіяни казали про 10 тис.км. Недарма ж, як була інформація, всіх виробників та проєктантів "Кинджалів" посадили. Можливо, вони купу грошей вкрали", - зазначає експарт.

Рувін зауважує, що "Калібр", "Іскандер" та "Кинджал" – це однотипні ракети з однотипними двигунами."Про "Кинджал" було багато міфів, як і про "другу армію світу". "Калібри" збиваються майже всі, "Кинджали" збиваються майже всі, збиваються завдяки Patriot старої версії", - каже експерт.

Попри це, "нічого кращого" за "Кинджал" у росіян наразі немає. "У них є балістичні ракети "Яр", "Сармат". Ракети, які можуть нести ядерні боєприпаси. Але я невпевнений, що вони відповідають тому, про що заявлялось щодо них. Сподіваємось, що у росіян вистачить мізків не застосовувати ядерну зброю. Все решта збивається", - наголосив Рувін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...