Цей зрадник, звірюка, монгольський холуй і брехун був канонізований РПЦ як святий благовірний за... праведне життя, - журналіст

"Час від часу вони там про якесь "братерство" розповідають. Ну що ж, ловіть. Такого вам досі у школі на розкажуть. "Братерство" по-московськи", - пише журналіст Павло Бондаренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"31 травня 1223 року монгольські війська під командуванням полководців Субедея та Джебе перемогли у битві русько-половецькі війська на річці Калка. Зараз не будемо про причини, хід та наслідки тієї битви. Зараз про одну невеличку темку.

У тій битві відповідно до рішення князівського з'їзду в Києві, мала взяти участь і дружина Новгородського (колишнього Переяслав-Заліського) князя Ярослава Всеволодовича та його сина князя Олександра, відомого в історії як Невський. Вони б і взяли. Якби не спізнилася. Адже буває так, що військо чиєсь на битву спізнюється, правда?

Звістка про розгром князів Руси на Калці застала Ярослава Всеволодовича та Олександра Ярославича на гулянці в Чернігові, де вони зробили кількаденну зупинку. Буває ж так, що коні притомилися, правда? Коням теж інколи відпочинок потрібен. Коні ж не винні?

- Ну што ш, співчуваю, - сказав князь Ярослав і повернув додому.

- Ну, што ш, - сказав його син Олександр, майбутній Невський (та знаю я, знаю про його ймовірний вік на той момент) й повернув до своєї отчини.

А потім сталося так, що під час навали монголів вже на саму Русь, навесні 1238 року їм звідкись стало відоме розташування табору Юрія Всеволодовича, князя Володимиро-Суздальського. Адже буває так, що сорока на хвості приносить інформацію, правда?

Як результат, дружину Юрія несподіваним ударом було розгромлено, самого князя убито, а ярлик на княжіння у Володимирі негайно отримав його рідний брат Ярослав Всеволодович, батько Невського. "І чого б це така милість від монголів" - досі сушать собі голови історики. Й досі шукають того, хто зрадив князя Юрія. Ну, не міг же рідний брат це зробити, правда?

А потім стало відомо, що Олександр Невський виявився кровним(!) побратимом спадкоємця ханського престолу царевича Сартака й офіційним названим сином самого хана.

Служив їм вірою й правдою, випалюючи цілі міста, які насмілювалися чинити бодай якийсь спротив загарбникам.

За свою вірність був щедро винагороджений ханом Берке - отримав порцію отрути, від якої й помер по дорозі з Золотої орди додому.

Такі ось "брати" виросли на Заліссі. Аж плакати від розчулення хочеться.

До слова: потім про Олександра Невського понаписували багато побрехеньок. Буцімто він отримав своє прізвище через перемогу над шведами на Неві. Це нахабна брехня - не було ніякої битви і відповідно перемоги. Буцімто він переміг величезне військо німецьких лицарів на Чудському озері (т.з. "Льодове побоїще") - і тут московські літописці трохи прибрехали: не було ніякого величезного німецького війська, і наіть радянські археологи нічого на тому місці, де нібито було "побоїще" не знайшли.

Зате цей зрадник, звірюка, монгольський холуй і брехун канонізований РПЦ як святий благовірний ЗА ПРАВЕДНЕ ЖИТТЯ...".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генерал Залужний ледь не загинув після дзвінка з ОП, - Борислав Береза

субота, 5 жовтень 2024, 21:55

"Після того, як в ефірі на моєму YouTube-каналі генерал-майор Сергій Кривонос розповів про поранення, яке Валерій Залужний отримав на фронті, то сталося два цікавих момента - журналісти почали цікавитися подробицями події і під відео у коментарі прийшо...

Не працюють лише поранені: Яку роботу виконують полонені росіяни та скільки їм платять (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 21:42

Раціон із 2200 кілокалорій на день; медична частина такого рівня, що можуть позаздрити амбулаторії в багатьох українських селах; і зарплата півтори тисячі гривень. В таких умовах в одному з таборів в Україні утримують військовополонених росіян, передаю...