"Ці очікування необґрунтовані": Орбан написав нового листа президенту Євроради про Україну

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав нового листа президенту Європейської ради Шарлю Мішелю. У ньому він закликав не виносити на порядок денний рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до ЄС. Про це повідомляє «Радіо Свобода», у розпорядженні якого опинилася копія документа, передають Патріоти України.

Як зазначається, у листі Орбан критикує рекомендацію Єврокомісії розпочати переговори про вступ із Україною, називаючи її «кінцем політики ЄС із розширення як об’єктивного інструменту, що базується на цінностях», і скаржиться на «відсутність змоги попередньо обговорити це». На думку глави угорського уряду, те, що одностайності в цьому питанні неможливо досягти, є «абсолютно зрозумілим».

«Є очікування, що з цієї нагоди Європейська Рада може й мусить схвалити рішення про початок переговорів про вступ з Україною та перегляд Багаторічної фінансової рамки (бюджету – ред.) на 2021-2027 роки. З огляду на нинішній рівень політичних та технічних приготувань ці очікування необґрунтовані», – пише угорський прем’єр президентові Євроради.

Щодо бюджету ЄС, частиною якого є пропозиція надати Україні 50 млрдільярдів макрофінансової допомоги у вигляді кредитів і грантів на наступні чотири роки, Орбан пише, що дискусії надто зосереджені на «необґрунтованій, незбалансованій та нереалістичній пропозиції Єврокомісії», закликаючи формувати новий підхід, базуючись на «політичних та фінансових реаліях у країнах-членах», що потребує «додаткових зусиль і часу».

«З усією повагою закликаю вас не пропонувати Європейській Раді ухвалювати рішення з цих питань у грудні, оскільки очевидний брак консенсусу неминуче призведе до провалу. Європейська Рада має уникнути цього контрпродуктивного сценарію задля збереження єдності, що є нашим найважливішим активом», – резюмує Орбан.

В офісі Шарля Мішеля отримання листа поки ніяк не коментували.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...