"Ця зброя ще буде виготовлятися": Дипломат пояснив, що для України значать два пакети допомоги від Пентагона

Юрій Щербак, колишній Посол України в Ізраїлі, США, Канаді, пояснив, що для України значать два пакети допомоги про які заявляв міністр оборони США Ллойд Остін, передають Патріоти України.

"Під час останнього засідання Rammstein Ллойд Остін, міністр оборони Сполучених Штатів, двічі давав Україні величезні подарунки. Перший - це пакет допомоги на 1 млрд доларів, а потім, через два дні, був проголошений абсолютно безпрецедентний пакет допомоги в 6 млрд доларів. У чому полягає різниця між ними? - Перший пакет на 1 млрд доларів - це зброя, яка зберігається на складах Пентагона і яка негайно вже поступила Збройним Силам України, включаючи далекобійні ракети ATACMS й іншу надзвичайно потрібну нам зброю. Це готова зброя, яку не треба ні доставляти, ні очікувати її появи й транспортування зі Сполучених Штатів, бо вона є на складах Європи й вже є в Україні", - пояснив дипломат.

Щербак наголосив, що пакет допомоги на 6 млрд доларів - це частка 61 млрд доларів, що прийняли в Конгресі США. За ці кошти замовлять зброю на об'єктах військово-промислового комплексу Сполучених Штатів Америки.

"Тобто ця зброя ще буде виготовлятися і на це можуть піти місяці, а можуть і роки. Може статися так, що через рік, коли невідомо якими будуть результати виборів у Сполучених Штатах, то ця зброя буде поступати ще і в наступному році. Там теж прекрасний вибір в так званому вашингтонському воєнторзі тої зброї, амуніції, боєприпасів до Patriot, до Протиповітряних сил оборони, снаряди 155 мм, багатоцільові радари для ведення контрбатарейної боротьби, які визначають, хто швидше визначить, де перебуває батарея противника, а американська радарна система має величезну перевагу перед російською, це дуже важливі нам засоби протидії дронів, які буквально окупують небо над лінією фронту, авіаційні боєприпаси", - розповів колишній Посол України в Ізраїлі, США, Канаді.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"До війни й армії Бєлоусов має такий самий стосунок, як Рогозін - до космосу. Нічим, окрім садизму й істеричності, ця істота не відома", - Невзоров

понеділок, 13 травень 2024, 18:44

"Шойгу впав. Оперетковість "наступу на Харків" виявилася очевидною навіть для Путіна. Шалені втрати й марність спроби прориву приховати не вдалося", - пише у своєму блозі Олександр Невзоров. "Ідіотизм генералів, навіть позбавлених коньяку й гаремів, за...

Ворог намагається просунутись на Липці, але до села дійти не зміг, - Бутусов

понеділок, 13 травень 2024, 9:50

"Обстановка по російському наступу в Харківській області на 5.00 13 травня. Противник протягом дня завʼязав бої у прикордонних селах Глибоке та Стариця на харківському напрямку. Але зайняти села повністю не вдалось, за них точаться контактні бої піхоти...