Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України.

Видання підрахувало, що впродовж двох років щонайменше 107 людей загинули, ще понад 100 отримали важкі поранення через злочини російських окупантів, які повернулися додому. Журналісти зібрали інформацію з відкритих даних. Жертвами злочинів стали жителі 64 регіонів РФ та самопроголошеної Південної Осетії. Верстка не враховувала злочини, у яких не вдалося знайти підтвердження про участь підозрюваних у війні проти України.

За даними журналістів, окупанти за два роки вчинили щонайменше 84 важких смертельних злочини. Серед них — 55 убивств, жертвами стали 76 людей; 18 випадків завдання тяжких тілесних ушкоджень — загинули 18 людей; дев’ять порушень ПДР, через що померли 11 людей, та два схиляння до вживання наркотиків — померли двоє неповнолітніх.

Як додає Верстка, 44 людини за два роки вбили «помилувані колишні ув’язнені», які брали участь у війні проти України. Ще 32 вбивства — «на рахунку» 19 добровольців і військових. Більшість вбивств відбулося через алкоголь. Під час спільного розпивання окупанти нападали на своїх знайомих, сусідів чи випадкових людей. Журналісти додають, що окупанти вбивають своїх жертв доволі жорстоко, інколи їх закопують.

Також за два роки журналісти зафіксували 18 вбивств за статтею про умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю, що призвело до смерті через необережність. Половину цих злочинів вчинили «помилувані ув’язнені» та інші окупанти. Росіяни вчинили 17 порушень ПДР та експлуатації транспортних засобів, дев’ять з них мали смертельні наслідки.

Серед тих, хто вижив, але отримав важкі травми через злочини окупантів, 100 людей. 70 з них отримали «небезпечну для життя тяжку шкоду здоров’ю». Верстка додає, що зі 134 опублікованих вироків, які вони проаналізували, лише у третини окупантів судді не врахували їхню участь у війні проти України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...