"Цікаво, чи розуміють у середовищі МП в Україні, що їхній "вєлікій гаспадін" Гундяєв їхню структуру вже "злив"?" - Євстратій Зоря

"Те, що насправді завтра чи за місяць станеться з Онуфрієм і його юрисдикцією — мало цікавить Гундяєва. Бо він їх вже списав. Тепер вони — лише дрова для вогнища пропаганди. Цікаво, чи розуміють у середовищі МПвУ, що їхній вєлікій гаспадін Гундяєв їхню структуру вже "злив"?", - пише речник Священного Синоду, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"На Москві настільки звиклися з думкою, що все завжди вирішує лише влада, що інших варіантів існування Церкви просто не уявляють. Тому, реконструюючи думки в голові Гундяєва, абсолютно логічно передбачати, що там картинка про Україну виглядає так.

Якщо (а для нас — коли, однак для Гундяєва це все ж "якщо") Путін програє у війні та не завоює Україну — структура МП тут все одно розвалиться і він її втратить. "Бо влада проти", - так бачить це Гундяєв.

А на випадок окупації структура МПвУ все одно має бути окупантами профільтрована і зачищена. Ніяких "відтінків сірого" - довіру матимуть лише рафіновані москволюби в дусі Луки Коваленка та Антонія Паканича. Через це те, що насправді завтра чи за місяць станеться з Онуфрієм і його юрисдикцією — мало цікавить Гундяєва. Бо він їх вже списав. Тепер вони — лише дрова для вогнища пропаганди. І чим більше скандалу Гундяєв здатен буде генерувати, "захищаючи єдність РПЦ" - тим, на його погляд, краще для його планів.

От і цікаво — чи розуміють ті єпископи, клірики та активісти МПвУ, які зараз показово намагаються бути хоча б на словах українськими патріотами, залишаючись тихцем у ярмі Моспатріархії, що вони Гундяєву і Ко навіть більш ненависні, ніж "раскольнікі"? - як самаряни були більш огидні юдеям, ніж язичники. Чи розуміють вони, що зараз захищають структуру, яка їх, коли б змогла перемогти, — буде тероризувати так, як Сталін - "старих більшовиків"? Чи там "какблагаславітє" остаточно витіснило навіть інстинкт самозбереження?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...