Цікавий експеримент: У наскільки вузькі двері можуть пролізти кішки (фото, відео)

​Пам'ятайте котика Мару? Того самого, що по коробках стрибав, викликаючи поломки міміметрів всім інтернетом кілька років тому? Тепер у нього є подруга Хана і разом з нею Мару взяв участь в одному домашньому експерименті.

Знаючи тягу вихованця до різного роду викликів, господарі вирішили перевірити, наскільки вузька повинна бути щілина, щоб кіт відмовився від спроб пролізти через неї? Коли дірка на 23 см, тут хто завгодно пройде, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

А от коли щілина стає непристойно вузькою, Мару починає показувати характер.

На думку вчених, кішка може протиснутися там, де пройдуть її вуса-вібриси, за допомогою яких вона вимірює тісноту укриття. У них немає жорсткої ключиці, тому кішки такі гнучкі та спритні, застрягти десь для них проблематично. Але це якщо тварина нормальної статури, тому що обсяг свого жиру кішка ніяк не відчуває і товста тварина може потрапити в пастку. Мару не жирний, так, трохи вгодований. І впертий!

На 7 см задача перетворюється на подвиг!

Досвідченим шляхом вдалося з'ясувати, що 5 см — межа для Мару. А ось кмітлива Хана набагато раніше визнала, що куди простіше перестрибнути перешкоду, ніж так напружуватися.

Власне, саме відео процесу. Веселощі починається з другої хвилини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...