Цікавий нюанс: В Україні на Азарова не наклали санкції, які дозволяють стягувати майно, - журналістка

Редакторка та журналістка проєкту Bihus.Info Аліса Юрченко в інтерв'ю розповіла, що в Україні на колишнього прем'єра часів Віктора Януковича Миколу Азарова не наклали санкції, які дозволяють стягувати майно, передають Патріоти України.

«В Україні для того, щоб щось конфісковувати в рамках швидкого санкційного механізму, мають бути накладені санкції на осіб, які сприяють російській агресії після 2022 року, коли цей закон змінився. Але на Азарова санкції, які дозволяють стягувати якесь майно в рамках санкційного механізму, навіть не накладалися. Тобто навіть просто на рівні органів, які ініціюють санкції, чомусь не хочуть додати Азарових у свіжі санкційні списки в Україні для того, щоб розшукати їхні активи в Україні і стягувати їх», — заявила Юрченко.

Журналістка додала, що після появи матеріалу Bihus.Info з’явилася петиція з вимогою такі санкції ініціювати, але вона не набрала достатної кількості голосів. «Я думаю, що, на жаль, ця апатія суспільства також дозволяє Азаровим зараз не нести жодної відповідальності за те, що вони роблять і кажуть», — констатувала журналістка.

У грудні 2020 року Суд Європейського Союзу фактично визнав незаконними санкції проти Азарова, скасувавши рішення про їх накладання.

У березні 2020 року Євросоюз офіційно зняв санкції з Азарова та колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

У березні 2021 року РНБО запровадила максимальні на той час санкції проти Януковича, Азарова і низки колишніх топчиновників. У грудні того ж року Азаров подав через ці санкції до суду.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...