Цікавий поворот: У Одесі декомунізацією займається... ігуменя Московської церкви

До складу міської топонімічно-історичної комісії Одеси входить Ігуменя Серафима (Надія Шевчик), настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря Московського патріархату, в минулому – депутатка міськради від Партії регіонів. Керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер зауважив, що прискіпливо дослідить питання роботи комісії за участі Ігумені Серафими, а також як саме проходять сесії в міській раді, передають Патріоти України.

За його словами, питання призначення людей до топонімічно-історичної комісії входить до повноважень міського голови, тобто Геннадія Труханова. «Він (мер Одеси – ред.) організовує роботу всередині мерії, всередині своєї громади. У нас, області, немає повноважень йому когось рекомендувати чи навпаки. Я не знаю цю людину, яку ви назвали (Ігуменю Серафиму – ред.). Не вивчав її особистість і не знаю, яке рішення там він (мер Одеси – ред.) приймав чи буде приймати. Дякую вам за інформацію щодо неї», – пояснив Олег Кіпер.

Керівник Одеської адміністрації наголосив, що прискіпливіше передивиться це питання і роботу міськради загалом. Кіпер підкреслив, що моніторить діяльність Одеської області загалом, зокрема і роботу в Одесі, проте на останніх сесіях питання перейменувань не розглядалося.

«Натомість до мене зверталися декілька разів, щоби я перейменував (вулиці на честь героїв нинішньої війни), але оскільки у мене нема таких повноважень, то ми спрямували звернення людей до міської ради. Мені не потрібно, щоби люди перейменовували вулиці хто як захотів, щоби громадськість була не задоволена», – акцентував голова ОВА.

Також Олег Кіпер повідомив, що з 1 квітня запустить роботу комісії, яка моніторитиме повністю всі декомунізаційні процеси задля їх успішного завершення. Адже з 1 квітня голова ОВА матиме повноваження одноосібно щось змінювати, відповідно до положень Закону «Про декомунізацію та деколонізацію».

Очільник області пояснив, що робота комісії полягатиме в контролі і завершенні тих процесів, які за певних причин були зупинені.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Китайська мафія купила найбільший бордель Європи і поселила у ньому шпигунів - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 21:50

"Дім розпусти" з назвою Pascha став центром розслідування прокуратури Дюссельдорфа через підозри у зв'язках з контрабандною групою та відмиванням грошей. Як стало відомо Bild, слідство припускає, що китайська банда відмивала гроші через бордель. Найбіл...

Офіцер ЗСУ розповів, як командири окупантів "стимулюють" їх йти на штурм

четвер, 9 травень 2024, 21:43

Попри намагання окупаційних сил здобути якихось значних успіхів на полі бою до 9 травня, все більше росіян здається в полон ЗСУ. Проте українські бійці не беруть всіх поспіль. Про це розповів офіцер 59 ОМБ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький, передаю...