Ціна втрати Прогресу: На Покровському напрямку окупанти беруть в оточення бійців однієї з бригад ЗСУ. Команди на відхід з "мішку" немає – DeepState

Ситуація поблизу села Прогрес

Російські окупанти намагаються оточити частину угрупування українських військових поблизу села Прогрес у Донецькій області, яке днями було захоплене. Однак наразі наказ про вирівнювання лінії фронту не надходив. Про це у ніч проти середи, 24 липня, повідомляє український OSINT-проєкт DeepState, зазначають Патріоти України.

Аналітики посилаються на звернення бійців, котрі протягом останніх днів ведуть оборону в оточенні. Зазначається, що загарбники утворили "горловину" на південь від Лозуватського, тому воїнам доводиться утримувати ще додаткову низку позицій.

"Оперативно-тактична обстановка стала критичною на вихідних через хаотичний відхід однієї з піхотних бригад. 47 ОМБр, яка прийшла на поміч, не змогла стримати противника, який переважав числом. Попередньо у селі вже було скупчення чисельністю від двох рот. Старі вовки з 47-ї просили передати "палке вітання" НЦ на Рівненщині", - йдеться у повідомленні.

У DeepState зазначили, що бригадне керівництво 31 ОМБр хоче щоб бійці і надалі сиділи в оточенні попри ризики та можливі наслідки.

"Управління рот фактично відсутнє, адже їх командири поранені або загиблі", - додали у DeepState.

Також зазначається, що зараз противник просочується у Вовче, щоб завтра поновити штурмові дії за село. Дані дії створюють ще ряд додаткових проблем в подальшій обороні.

Нагадаємо, у вечірньому зведенні Генштаб повідомляв, що на Покровському напрямку тривають дев’ять атак росіян у районах населених пунктів Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Прогрес і Новоселівка Перша. Ще 24 спроби загарбників просунутись уперед зупинено. Загальні втрати ворога на цьому напрямку сьогодні попередньо склали 329 російських окупантів вбитими та пораненими.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ціна втрати Прогресу: На Покровському напрямку окупанти беруть в оточення бійців однієї з бригад ЗСУ. Команди на відхід з "мішку" немає – DeepState

середа, 24 липень 2024, 3:25

Ситуація поблизу села Прогрес . Російські окупанти намагаються оточити частину угрупування українських військових поблизу села Прогрес у Донецькій області, яке днями було захоплене. Однак наразі наказ про вирівнювання лінії фронту не надходив. Про це ...

Назадництво

середа, 24 липень 2024, 1:00

У словнику 1920х є цікавий термін: «назадництво». Означає антонім прогресу: регрес, реакція. Термін не прижився – а дарма: був би соковитою ілюстрацією для стану справ у ВР ІХ скликання. Яка поки є парламентом лише за назвою. Голова ВР, керівництво фра...