Цього року для ЗСУ можливі лише тактичні і локальні наступи, - Олександр Мусієнко

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко пояснив, за яких умов можливий контрнаступ ЗСУ у цьому році. Як сказав експерт в ефірі телеканалу 1+1 в рамках інформаційного марафону, на локальні і тактичні наступи засобів має вистачати, передають Патріоти України.

"На великі треба концентрувати більше сил. Потрібні і люди, і засоби", - сказав Мусієнко.

Також експерт зазначив, що на війну впливають кілька факторів. Найважливіший - це ситуація на полі бою. Але ще є внутрішня ситуація в РФ, удари по тилах. І ситуація з дестабілізації у ворога - це все має впливати.

"Якщо нам вдасться об'єднати компонент - відбити атаки ворога, продовжувати глибокі удари по території РФ і зменшувати їхні спроможності там. Відкривати простір для ще більших атак і дестабілізувати РФ з середини - тоді це буде створювати і відповідне тло для переходу у контратаки. Але, для великого контрнаступу потрібні сили і концентрація удару", - наголосив Мусієнко.

Експерт вважає, що робота із завдання ударів про російських нафтопереробних заводах (НПЗ) продовжиться. Потребу у цих ударах можна пояснити міжнародним партнерам.

Водночас, він допускає, що з часом Росія знайде засоби ППО для прикриття НПЗ. "А яким чином вони їх прикриють? Знімуть звідкись. Тоді полетить по інших об'єктах. Тому що у Росії дуже багато різних об'єктів, на усе не вистачає ППО. І тому вони вимушені обирати", - зазначив Мусієнко. За його словами, якщо РФ вирішить прикрити НПЗ, то відкриє якісь інші військові об'єкти, наприклад, склади або аеродроми.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...