Цього тижня відбувся просто шквал арештів: Китайські шпигуни з’являються по всій Європі, - The New York Times

Цього тижня у Європі відбувся шквал арештів китайських шпигунів у Європі, що відоражає нещодавно посилену реакцію континенту на шпигунську діяльність Пекіна. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

«Один із чоловіків, молодий британець, відомий своїми агресивними поглядами на Китай, працював помічником відомого члена британського парламенту. Інший, громадянин Німеччини китайського походження, був помічником члена Європейського парламенту, який представляв німецьких ультраправих. Незважаючи на те, що вони з різних країн і, здавалося б, мають різне походження та погляди, цього тижня обидва чоловіки були звинувачені у шпигунстві на користь Китаю», – пише видання.

Загалом цього тижня було висунуто звинувачення у шпигунстві на користь Китаю шістьом особам у рамках трьох окремих справ: двом у Британії та чотирьом у Німеччині. «У п’ятницю, коли двоє британців виступили перед судом у Лондоні, держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся в Пекіні з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, що є черговим зусиллям обох суперників зберегти комунікацію відкритою, навіть якщо загострюються суперечки щодо торгівлі, національної безпеки та геополітичних протиріч», – пише The New York Times.

Зазначається, що справи про шпигунство в Британії та Німеччині, перші в своєму роді в двох країнах, стали яскравим проявом протиріч Європи з Китаєм.

Невдовзі після того, як британські та німецькі офіційні особи оголосили про звинувачення шістьох їхніх громадян у шпигунстві, влади Нідерландів і Польщі в середу провели обшук в офісах китайського постачальника обладнання для безпеки в рамках блокування Європейським Союзом того, що він вважає нечесною торгівлею. Це був перший випадок, коли виконавчий орган блоку, Європейська комісія, використала новий закон про іноземні субсидії, щодо китайської компанії. А на початку квітня зі Швеції видворили китайську журналістку, яка проживала у країні протягом двох десятиліть, заявивши, що вона становить загрозу національній безпеці.

Звинувачення у тому, що Китай використовує шпигунів, щоб проникнути в демократичні процеси в Німеччині та Великобританії та вплинути на них, викликали особливу тривогу, оскільки вони продемонстрували прагнення вийти за межі вже відомих, пов’язаних з бізнесом практик, до прихованого політичного втручання, що раніше розглядалося як переважно російська сфера.

У той же час, на думку експертів, шквал звинувачень цього тижня свідчить не стільки про те, що Пекін посилює шпигунство, скільки про те, що європейські країни посилили свою відповідь.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Криму знищили секретну базу разом з командуванням. Атакмс застав росіян зненацька - Снєгирьов

середа, 15 травень 2024, 0:56

Україна вчергове завдала ударів по важливій інфраструктурі ворога, як у самій РФ, так і на тимчасово окупованих територіях. Так, ракети Storm Shadow знищили в Криму секретну базу ППО, а Атакмс в Луганській області знищив склад боєприпасів в глибокому т...

Вже кілька місяців нас заколисували повідомленнями високопосадовців, що навкруги Харкова вибудована оборона, - Зоя Казанжи

середа, 15 травень 2024, 0:30

"Влада бреше. Посадовим особам плювати на людей, їхні відчуття, почуття, на цивільних, на військових, на тих хто в окупації, хто завтра опиниться в окупації, хто загине сьогодні, завтра і гинутиме ще і ще", - пише журналістка та письменниця Зоя Казанжи...