"Цинічне стерво": Оксана Забужко різко висловилася про Штайнмаєра та його "прозріння"

Колишній міністр закордонних справ Німеччини, а нині президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр «добре розумів, що робить, будучи путінферштеєром», переконана українська письменниця Оксана Забужко. Про це Забужко заявила в інтерв'ю, коментуючи запитання щодо раптової трансформації поглядів Штайнмаєра на тлі вторгнення Росії в Україну та особливо після його жовтневого візиту в Київ і Корюківку Чернігівської області, передають Патріоти України.

Головний редактор Радіо NV Олексій Тарасов запитав Забужко, яка згадувала німецького політика у своїй новій книжці Найдовша подорож, чому він, на її думку, тепер відкрито говорить, що Україна має перемогти, а Росія — зазнати поразки, тоді як раніше пропонував численні «компроміси» з РФ.

«Зі Штайнмаєром, я думаю, давайте без ілюзій. Звичайно, що він різко і кумедно перевзувся», — відповіла Забужко. Вона визнала, що «багато хто навіть на Заході повірив, як йому пішло на користь те, що він поїхав в Україну і там дві години посидів під обстрілами в бомбосховищі - мовляв, він відразу прозрів».

Однак, на думку письменниці, «тут не про прозріння йдеться». «Я думаю, що він просто реально перелякався, бачачи, що Росія програє, що Гаага для Путіна наближається. [Є] ціла ґерелиця, скажімо так, західних колаборантів Кремля, яким дуже не хочеться сісти поруч із Путіним і його поплічниками-посіпаками на лаву підсудних. А на ту лаву підсудних ці люди заслужили», — переконана Забужко. Вона додала, що не має наміру «розмахувати якимись бездоказовими речами», бо як письменник «мислить образами» і людей бачить «як своїх персонажів».

«Повірте мені, Штайнмаєр — настільки цинічне стерво, що ціле окреме есе можна писати про наше з ним зіткнення в 2014 році на форумі європейських письменників, — нагадала Забужко. — Цей чоловік дуже добре розумів, будучи путінферштеєром, що він робить. „Ми говорим Штайнмайер — подразумеваем Путин“, перефразовуючи російського класика».

Вона також висловила переконання, що спроби загальмувати процес «опритомлення» Заходу щодо Росії «є і будуть». «Але якесь загальне витверезіння і розуміння того, наскільки глибоко, неправильно бачив Захід і Росію, і Україну, яка міра невігластва і як довго забере процес прозрівання — це, так, минулого року це з’явилося, і цей процес невідворотний абсолютно», — упевнена Оксана Забужко.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...