"Тут точно немає ніяких інтересів українського народу": Фурса про бажання Зеленського розпустити парламент

Що треба зробити, якщо дійсно хотіти оновити парламент і якісно поліпшити його? Новий закон про вибори. Ось про нього і треба робити злісні ролики і звернення.

Сергій Фурса. Фото: ONLINE.UA.

"Чому Зеленський влаштовує істерику, як п'яний російський турист на ресепшені в єгипетському готелі, що прилетів раніше поселення? Уся справа в даті інавгурації. І це очевидно", - пише фінансовий аналітик Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Чому важлива дата інавгурації? Бо мова йде про можливість або неможливість розпустити парламент. І укази Порошенка про присвоєння комусь героїв, які викликають лише бажання скасувати ці звання назавжди, тут зовсім ні до чого. Справа якраз у величезному бажанні розпустити парламент.

Чи є юридичні обґрунтування розпускати парламент? Офіційно ні. Якщо закопатися в деталі і взяти трьох юристів, то один скаже що є, другий - що немає, а третій погодиться з обома. Тому розпуск парламенту знову перетворюється в чисто політичне питання.

Кому вигідно розпустити парламент? Зеленському. І інтереси народу, якими можна прикриватися, тут ні до чого. Поки у нього високий рейтинг, треба проводити вибори, щоб завести якомога більше людей. Напевно, є раціональні очікування в команді Зеленського, що чим далі від дати виборів та інавгурації, тим меншим буде його рейтинг. І вони хочуть прискорити процес. З їхнього погляду абсолютно логічно.

Кому ще вигідно розпускати парламент? Ось тут все складно, буде як з юристами. Але тут точно немає інтересів українського народу. Якби до регулярних виборів залишалося ще пару років, можна було б підвести під ідею розпуску базу. Що люди втомилися від старих політиків, давайте приведемо нових. Тим більше, вибори президента показали, що є величезний запит на нові обличчя. Але різниця між достроковими виборами і звичайними в даній ситуації становить 3 місяці. Просто 3 місяці. Чи в липні, чи восени. І це вибиває будь-яку логіку з обґрунтування необхідності дострокових виборів. Вибачте, але за три місяці не зміниться нічого, крім рейтингу Зеленського. А значить дострокові вибори не будуть переслідувати ті самі політичні цілі оновлення. Три місяці, йолки-палки. Більш того, якщо проводити коротку кампанію, то новим обличчям буде важче. І значить в новому парламенті апріорі буде багато старих облич. Навряд чи це те, чого хочуть люди.

І так, зараз, з дійсно дуже високим рейтингом Зеленського, в його список в парламент можуть потрапити такі персонажі, що навіть Кононенко і Грановський здадуться нам милими телепузиками. І це дуже погано. Бо якби ми могли бути впевнені, що його список буде наповнений реформаторами, які поведуть Україну шляхом непопулярних змін, то можна було би бути двома руками за такі вибори. Але поки ми не знаємо навіть главу його адміністрації. Про який же список можна говорити. Тим більше, є побоювання, що цей список буде формуватися десь в Тель-Авіві і тоді точно не буде наповнений реформаторами. І ці люди будуть рулити країною п'ять років без альтернативно. Це дуже погана ідея.

Чи люблять українці парламент? Звичайно ж ні. Ніхто ніколи не любив депутатів. Нехай ця Рада і найпристойніша з усіх українських парламентів. Нехай вона прийняла максимальну кількість законів, спрямованих на реформи. Так, там багато покидьків і корупціонерів. Але також там максимальний за останні десятиліття рівень порядних людей. Тому немає ніякої страшної необхідності якнайшвидше розганяти цих людей.

Що треба зробити, якщо дійсно хотіти оновити парламент і якісно поліпшити його? Новий закон про вибори. Ось про нього і треба робити злісні ролики і звернення. Скасувати мажоритарку, через яку зараз планують знову потрапити в парламент всі покидьки поточної Ради. І якщо робити такий ролик, то можна буде повірити в його щирість. А поки…. Не вірю".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...