"Ти можеш бути собою! Якою б ти не була": Чим американські модниці відрізняються від українських, - журналіст

Жінок, вбраних так, ніби вони працюють моделями для ляльок Барбі чи манекенами у секс-шопі, у Нью-Йорку – хоч греблю гати.

Американським модницям є що показати. Фото: ЖЖ.

"Ви, мабуть, уже тисячу разів чули, що Нью-Йорк – це новий Вавилон, величезний плавильний котел, де можна зустріти усі раси, усі народи, мови, релігії та традиції. І з усіх них це місто варить один барвистий компот. Це настільки банальна сентенція, її якось навіть незручно озвучувати. Це усім відомо", - пише Майя Тульчинська у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Але так само усім відомо, наприклад, що Дністер впадає в Чорне море. Це теж банальний факт. Проте, якщо б ви, як я, виросли саме в тій місцині, де власне Дністер виробляє цей фокус, то для вас це не було б лише сухим параграфом із підручника географії. Ви б щоразу бачили, як жовто-сіра, каламутна, прісна вода Дністровського лиману зустрічається із сіро-синіми солоними морськими хвилями. І хоча між ними немає фізичної межі, але вони повсякчас залишаються різними та несхожими. По один бік від мосту – одна стихія, по інший – інша, і їх не переплутаєш. Та якщо ви бачите це природне явище чи не щодня, для вас воно не є дивом – воно стає звичним і буденним.

Так само для нью-йоркців різнобарвність та розмаїття людей навколо, багатонаціональний, багатомовний коктейль на вулицях є не просто рядком із путівника, а буденною картиною їхнього світу. Якщо ж не бачити цього на власні очі, то уявити собі масштаби явища доволі складно. У Нью-Йорку дійсно можна побачити кого завгодно, будь-які обличчя, розріз очей, колір шкіри, і що найцікавіше, – усе одночасно. Людський натовп суне тобі на зустріч, і в ньому кожна наступна людина – докорінно інакша. За китайцем іде мексиканка, за нею – індус у чалмі, єврей-ортодокс у чорному капелюсі, католицька чорниця у сірій сукні, рудий бородань в офісному костюмі, чорношкірі школярки, японські пані поважного віку, білява синьоока матуся і з нею шоколадне дитинча. Усі ці люди йдуть просто один за одним. Око губиться в цьому калейдоскопі, але згодом до цього звикаєш.

Як і до того, що жінки у Нью-Йорку можуть бути якими завгодно. Тут представлені усі відтінки шкіри: від майже чорного гіркого шоколаду до сліпучої білосніжної порцеляни. Усі типи фігури: від астенічної худоби до здобної пишності. Усі кольори та типи волосся. Усі типи обличчя: середземноморські, слов’янські, англо-саксонські, далеко-східні, близько-східні, індіанські. Будь-які типажі, які тільки існують у природі.

Ба більше, тут ви побачите купу типажів, яких у природі існувати не може. Чорношкірі жінки із прямим волоссям платинового кольору. Азіатки з італійськими кучерями. Скандинавські білявки із величезними африканськими губами. І купа інших штучно створених гібридів. Мабуть, коли щодня бачиш навколо безліч інших типів краси, інших природних рис, які тобі не властиві, важко втриматися та не спробувати хоча би приміряти на себе щось незвичне. А індустрія краси завжди напоготові – перефарбує мишку на кішку, тільки забажай.

І це ще одна особливість Нью-Йорка. Будь-який ступінь втручання у власну зовнішність, будь-які примхи прикрашання та покращення себе тут є прийнятними. Неймовірна «доглянутість» на межі, а часто за межею здорового глузду, нікого не шокує. Щільний, багатошаровий, майже сценічний макіяж посеред вулиці у білий день. Довжелезні штучні нігті десяти різних кольорів одночасно, у малюнках, наліпках та стразах. Накладні вії, намальовані брови, «ідеальні» груди та витончені носики хірургічного походження. Татуювання та пірсинг будь-якої складності. Вибілена шкіра в азіаток, штучна засмага у білявок. І це вже не кажучи про височенні підбори, запаморочливі декольте та будь-який рівень відкритості, прозорості та облягання. Жінок, вбраних так, ніби вони працюють моделями для ляльок Барбі чи манекенами у секс-шопі, у Нью-Йорку – хоч греблю гати.

І водночас мінімалістичний, суто функціональний підхід до догляду за собою є так само цілком прийнятним та дуже поширеним. Чисте обличчя без жодних натяків на макіяж, коротко підстрижені натуральні нігті без лаку, волосся природного кольору, поспіхом зібране в розпатланий пучок. Таких жінок на вулицях Нью-Йорка теж купа. Вони ніби на іншому полюсі цієї умовної шкали «доглянутості», і теж чудово почуваються. Бо так тут теж можна. Жінка, яка вочевидь провела перед дзеркалом сукупно 15 хвилин за весь минулий тиждень, так само нікого не шокує як і жінка, яка свідомо збиралася вранці півтори години. Часто-густо вони сидять поруч у вагоні підземки: складно пофарбовані локони та нечесана шевелюра із нитками сивини; обличчя з контурінгом, а-ля Кардаш’ян, та обличчя із самою лише гігієнічною помадою на губах; тонкі підбори та роздовбані кросівки; коротенькі курточки нарозхрист та мішкуваті пуховики системи «спальний мішок».

До речі, щодо курток. Ще одна ознака Нью-Йорка – це одяг усіх сезонів одночасно. Люди сунуть вулицею, і один із них вдягнений як на зиму, другий – як на глибоку осінь, а третій – як на пляж. А іноді одна людина вдягнена на всі сезони одночасно: на плечах пуховик, на ногах – в’єтнамки. Чи на ногах теплі черевики, а на плечах – футболка.

Це не ексцентричність і не бажання бути оригінальними. Це наслідок примхливої погоди, за якої весна може змінитися спекотним літом, а воно – осінньою мрякою протягом однієї доби. Перепад температур за день може сягати 15 градусів та навіть більше. Ви поспішаєте вранці на роботу – на дворі +8. Ви вибігли з офісу на ланч – на сонці +25. Ви їдете після роботи на вечірку – на дворі +12 та дощ. За таких умов нью-йоркці просто змушені вдягатися методом капусти, щось знімати протягом дня, а потім надягати знову, носити з собою шубу, парасольку, дощовик, сонячні окуляри та панамку одночасно та часто поєднувати непоєднуване. І всі ці образи, які на фото здаються нам безглуздими: шубки із босоніжками, легкі сукні із високими чоботами, часто мають глибокий практичний сенс. І до них швидко звикає око, бо розумієш на власній шкурі, чому воно так.

Який стиль одягу переважає на нью-йоркських вулицях? Їх теж безліч, але, як не дивно, майже усі вони є варіаціями на тему класичних і базових речей. Під час обідньої перерви на Шостій авеню купа жінок поспішають на ланч у туфлях-човниках на невеличких підборах. Зазвичай у них легкий макіяж, прості зачіски, і вдягнені вони здебільшого пристойно: дуже по-офісному та доволі нудно.

У фешенебельних кварталах, що межують із Центральним парком, чи в Бетері парку можна зустріти жінок із божевільно дорогими сумками та ідеальною шкірою. Та коли вони поспішають у повсякденних справах, то на ногах у них скромні балетки чи капці, хоч і дуже знаних брендів. І вдягнені вони дуже просто, хоч і дуже недешево. Нічого кричущого. Нічого авангардного. Нічого «тільки-но-з-подіуму».

У п’ятницю надвечір купа дівчат линуть по вечірках, барах та шоу. Тут уже можна зустріти більше креативу, більше модних тенденцій та актуальних аксесуарів. Але й тут переважна більшість тяжіє до традиційного вбрання, без зайвих експериментів. Якщо ж прогулятися американськими магазинами масового сегменту, то 90 % запропонованого там то є дуже консервативні базові речі, що не залежать від швидкоплинних модних трендів.

А де ж всі ці неймовірні нью-йоркські модниці, про яких ми стільки бачили кінофільмів, стільки читали в модних блогах? Чи існують вони взагалі? Звичайно, існують. Їх теж можна побачити на вулицях. І навіть на процес зйомок модної фотосесії чи цілого кіно тут натрапити дуже легко – вони тут на кожному кроці. Але… Чули вислів: «Що сталося в Лас-Вегасі, залишається в Лас-Вегасі»? Так от, що знімається в модних блогах, залишається в модних блогах.

Просунуті модниці вигадують неймовірні, сміливі та гармонійні образи, але мало хто готовий відтворити їх у реальному житті. Навіть у Нью-Йорку. Хоча, здається, ну де, якщо не тут? Тут же є для цього усі умови, усі можливості.

Можливості – так. Але не обов’язок! І це найголовніше. Ти можеш вдягнутися неймовірно витончено, створити складний багатошаровий образ – і це буде ок. Ти можеш вдягнутися вкрай просто та банально – і це теж буде ок. Ти можеш обрати для себе ексцентричне бохо, брутальний панк, спортивний шик, романтичні квіточки, ділову класику чи кричущий авангард – і все це теж буде ок. Ти можеш слідкувати за модою як маніяк, а можеш взагалі не звертати на неї уваги. Ти можеш висловлювати своїм одягом будь-який меседж. Можеш бути якою завгодно. Ким завгодно.

А це означає – ти можеш бути собою! Якою б ти не була. Ким би ти не була. Де б не народилася, якою б мовою не думала. Ти можеш бути собою. Чи існує десь у світі більша свобода?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...