"У багатьох українців були сподівання на запрошення України до членства в НАТО. Але будемо оцінювати ситуацію реалістично", - політолог

"Перший день саміту НАТО у Вільнюсі мабуть трохи розчарував. Когось, можливо, і не трохи, а більше. У багатьох українців були якісь сподівання на запрошення України до членства в НАТО. Але будемо оцінювати ситуацію реалістично — це було малоймовірно. Про це ще перед самітом говорили більшість серйозних експертів (зокрема і автор цих рядків). Поки триває нинішня велика війна між Росією і Україною, НАТО не буде приймати Україну до своїх лав, щоб уникнути ризиків прямого військового зіткнення з Росією, відповідно і ризиків ядерної війни. Саме тому приємної для нас сенсації не відбулося", - пише політолог Володимир Фесенко у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Попри певний присмак розчарування у багатьох українців і наших друзів за кордоном я не бачу приводу для відчаю. Рішення Вільнюського саміту НАТО по Україні в будь якому випадку є (і були б) проміжними. Питання про наш вступ до НАТО буде вирішуватись після завершення нинішньої війни, в залежності від її результатів.

Те, що ухвалено у Вільнюсі по Україні зараз, відповідає нашій програмі-мінімум і на даний момент є задовільним для нас (хоча ми і прагнули набагато більшого). Процес інтеграції України до НАТО набуває нового імпульсу — це і створення Ради Україна-НАТО, і багаторічна програма підтримки для України (по суті, це програма оперативно-технічної інтеграції України до НАТО) і вилучення вимоги про необхідність Плану дій щодо членства. Це означає, що наш післявоєнний рух до НАТО буде прискореним, хоча і не таким швидким як у Фінляндії і Швеції.

Треба розуміти, що нам дійсно необхідно здійснити низку інституційних і структурних реформ, зокрема і в секторі оборони і національної безпеки, в процесі нашої інтеграції до НАТО. Головне, що ми впевнено рухаємось шляхом євроатлантичної інтеграції і цей рух навіть прискорюється. Ще два роки тому ми марно благали наших західних партнерів щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО, а зараз це вже неактуально, наша найближча мета — вступ до Північноатлантичного Альянсу".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Вона просто з іншого світу": Клопотенко зізнався, кого з відомих людей не пустив би до свого ресторану

неділя, 1 вересень 2024, 14:54

Ресторатор, шеф-кухар і дослідник української кухні Євген Клопотенко на шоу NABARI відповів, чи є в нього «чорний список» із людей, яким би відмовили в обслуговуванні в його ресторанах, передають Патріоти України. «Чорного списку немає. У принципі ті, ...

ЗСУ вже варто вийти з Курської області "з гордо піднятою головою" - військовий експерт

неділя, 1 вересень 2024, 14:28

Військовий експерт Іван Ступак в ефірі Radio NV розповів, чи є сенс в тому, щоб ЗСУ продовжували Курську операцію на території Росії, передають Патріоти України. «Ми б хотіли [приємний] сюрприз бачити. Все виглядає так, що начебто зараз росіяни пройдут...