У батька нового заступника Малюка є російський паспорт, у СБУ відреагували (фото)

Батько новопризначеного заступника голови Служби безпеки України Сергія Наумюка Анатолій має російський паспорт. Його чоловік, який проживав у Луганську, отримав у 2015 році у місті Тула. Паспорт країни-агресора має і брат Наумюка. Про це стало відомо із розслідування проєкту "Радіо Свобода" "Схеми", передають Патріоти України.

Відсутність даних Анатолія Наумюка у переліку недійсних паспортів на сайті МВС Росії свідчить про те, що його документ не був анульований. Крім паспорта Анатолій Наумюк має індивідуальний податковий номер платника податків у РФ, прив’язаний до його паспорта громадянина цієї країни.

"Перевірка номера паспорта у реєстрі Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ РФ також підтвердила, що номер паспорта не перебуває у переліку недійсних", – сказано в повідомленні.

Зазначимо, що Сергій Наумюк раніше визнавав, що його родичі мають російські паспорти. Він стверджував, що його батько та брат отримали ці документи "з побутових причин", а потім, переїхавши до США, подали документи у консульство Росії, аби вийти з громадянства РФ.

Після призначення Наумюка заступником голови СБУ у спецслужбі зазначили, що перед цим він пройшов усі необхідні перевірки. Зокрема, ретельно вивчалася інформація щодо його сімʼї.

В СБУ підкреслили, що близькі родичі Сергія Наумюка є громадянами України, а про наявність у них паспортів РФ заступник Василя Малюка повідомляв раніше.

"Ці документи були отримані після окупації Луганська в 2014 році, де проживали обидва родичі. Після виїзду з тимчасово захопленого регіону вони подали заяви на відмову від російського громадянства. Однак, наразі уповноважені органи РФ свідомо блокують розгляд відповідних заяв", – сказано в коментарі.

В СБУ додали, що батько та брат Сергія Наумюка зараз постійно проживають у США, де очікують на скасування громадянства РФ. Вони виступають проти дій країни-агресора, яка розпочала повномасштабну війну проти України.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вперше в Україні: В Одесі засвітився екстремальний спорткар Maserati (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 21:33

В Одесі нещодавно помітили унікальне авто італійського бренду. Вулицями Одеси проїхала Maserati Corse 2020 – автомобіль з нової ери Мазераті, ціна якого може стартувати від 220 000$. Про це повідомляє topgir, передають Патріоти України. Зауважується, щ...

​Генштаб показав удари ЗСУ по російських військових базах в окупованому Криму (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 21:19

Генштаб оприлюднює кадрі ударів ЗСУ по російських військових базах в окупованому Криму, передають Патріоти України.«У ніч з 16 на 17 квітня Сили оборони України завдали ракетного удару та уразили визначені російські воєнні цілі на території тимчасово о...