У березні захисники України знищили на фронті рекордну кількість техніки окупантів. Експерт розповів, яким чином це вдалось

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий розповів в інтерв'ю Radio NV, як Сили оборони у березні змогли наростити знищення техніки загарбників. Зокрема, вони встановили новий рекорд - понад 1500 одиниць знищеної автомобільної техніки.

"Це просто про нарощування нами кількості FPV-дронів. Абсолютна більшість автомобільної техніки вражена саме нашими дронщиками. І насправді все дуже просто. У нас тепер просто вистачає дронів не тільки на бронетехніку, але й на звичайну колісну техніку. Щобільше, на колісну техніку годяться майже всі види наших FPV-дронів, включно з дуже невеликими скидами. Чи скидами, чи, якщо ми говоримо про дрони-камікадзе, то це називається бойовою частиною", - зазначив він.

За словами експерта, для ураження танка годяться тільки дрони з достатньо серйозною бойовою частиною, тоді як для автомобіля годяться навіть БПЛА з ручною гранатою або будь-якими іншими невеликими вибуховими пристроями.

"Ми досягли тої щільності дронів та дронщиків на фронті, що їздити біля фронту окупантам стає дуже небезпечно, і доводиться переходити на піший транспорт в найближчій зоні до лінії зіткнення", - похвалився Дикий.

Водночас у самих окупантів виникли проблеми з бронетехнікою. Крім того, росіяни у виді експерименту використовували на фронті гольф-кари, але це було більше як жебрацький варіант багі.

" У американського спецназу, наприклад, теж є баги, крім бронетехніки. Це абсолютно різні речі. Є, наприклад, варіанти, коли треба їхати повільно, але захищеним, для цього є бронетехніка з якоюсь вогневою міццю. А є варіанти навпаки, де треба пересуватися по тилах ворога без важкої зброї, а натомість саме швидко і маневрено. Для цього, наприклад, [використовують] багі. І оці китайські гольф-кари — це багі для дуже бідних. Звичайно, не спрацювало.Чим вони замінюють бронетехніку? Замість штатної - БМП-3, БМП-2, дуже багато з’явилося БМП-1, знятих з консервації, старих? Останнє півріччя вже пік різних дуже дивних химер", - підсумував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...