У Білорусі на території військової частини будують два ангари для "Іскандерів"

У Білорусі на території військової частини в Осиповичах Могильовської області будують два ангари, схожі на укриття для зберігання Іскандерів. Про це у п’ятницю, 7 червня, повідомила білоруська служба Радіо Свобода, яка отримала супутникові знімки цих ангарів, передають Патріоти України.

Як зазначає видання, на знімку від сервісу Planet Labs, який журналісти отримали 19 травня 2024 року, видно будівництво на значній території військової частини. Саме там розташовані Іскандери. Також на знімку видно, що на місці триває реконструкція двох занедбаних будівель — ймовірно, казарми та їдальні або штабу.

Радіо Свобода пише, що праворуч на знімку видно будівництво двох інших ангарів, які схожі на той, що будували рік тому для Іскандерів. Журналісти додають, що поруч з новими ангарами є контури двох великих фундаментів. Про їхнє призначення наразі нічого не відомо.

Кожен з ангарів у Білорусі може розмістити до 12 бойових машин. Видання припускає, що йдеться про Іскандери, бо саме такі розміри має стандартний дивізіон ракетного комплексу. До нього входять: командно-штабна машина, машина життєзабезпечення, самохідна ракетна установка, транспортно-зарядна машина, мобільний пункт підготовки інформації та машина регулювання та обслуговування.

28 липня 2023 року Федерація американських учених (FAS) заявила, що в білоруському місті Осиповичі на території 465-ї ракетної бригади місцеві військові добудували ангар для розміщення ракетних пускових установок Іскандер, які можуть нести ядерний заряд.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...