У Бундесвері знову трапився витік інформації: Доступними стали таємні відеонаради, - ЗМІ

У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні відеонаради. Секретну інформацію можна було знайти у мережі у відкритому доступі, передають Патріоти України з посиланням на Die Zeit.

Німецька газета провела розслідування, у рамках якого встановила, що дані про таємні онлайн-наради Бундесверу місяцями були доступними в інтернеті. Наради проводилися через систему відеоконференцій Webex. Платформа належить американському концерну Cisco.
Видання виявило в інтернеті дані про 6000 конференцій. Але реальна кількість нарад, інформація про які була у мережі, може бути значно більшою.
В інтернеті не було самих записів пресконференцій, проте можна було знайти їх розклад, дані про тривалість, теми нарад, а також ім'я організатора. Журналісти змогли додатися до особистих кабінетів для відеоконференцій багатьох співробітників Бундесверу, наприклад, до командувача військово-повітряних сил Німеччини. Кабінети не були захищені паролями.
Die Zeit пише, що витік міг би серйозним, оскільки деякі наради були позначені як секретні. Бундесвер не зміг виключити витоку конфіденційної інформації через цю прогалину в системі безпеки. Офіційно у Німеччині не підтверджують витік, але Бундесвер лише 3 травня припинив користуватися платформою Webex після того, як журналісти надіслали запит.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Постачалася раніше до М'янми: У росіян помітили рідкісну техніку, яку виготовляли в Харкові (фото)

субота, 18 травень 2024, 19:30

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що у російських військ в Україні була помічена рідкісна бойова машина МТ-ЛБМШ. Фото техніки Коваленко показав у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України...