У "ДНР" будуть масово відбирати дітей у хворих батьків та в тих, хто поїхав на заробітки: Люди готові звалити владу, - фотодокумент

Дітей забиратимуть у випадку (дослівно) "якщо батьки дитини поїхали на заробітки, перебувають у довгострокових відрядженнях або проходять тривале лікування."


На тимчасово окупованій частині Донецької області "влада" вирішила відбирати дітей у хворих батьків і у тих, хто виїхав за межі "республіки". Це робитимуть навіть незважаючи на наявність "нотаріально завіреної довіреності", передають Патріоти України.

Відповідний документ, який опинився в розпорядженні OBOZREVATEL, був розісланий усім загальноосвітнім закладам "ДНР". Він підписаний "начальником відділу у справах сім'ї та дітей адміністрації Радянського району м. Макіївки" (це місто-супутник Донецька).

У "документі" окупаційної влади зазначено, що в період тривалого роздільного проживання з дітьми батьки не виконують своїх обов'язків, а різні доручення – "поза законом".

"Довіреності, посвідчені нотаріусами, якими покладаються права та обов'язки щодо виховання на дідусів, бабусь та інших родичів, а також третіх осіб, суперечать сімейному законодавству Донецької народної республіки і вважаються нікчемними", – йдеться в "документі".
У батьків збираються відбирати дітей

Під роздільним проживанням, за роз'ясненням "чиновників", мається на увазі якщо батьки дитини поїхали на заробітки, перебувають у довгострокових відрядженнях або проходять тривале лікування. Про всі таки факти "адміністрація" закликає відразу повідомляти.

Це викликало шквал обурених коментарів у місцевій групі в соціальній мережі "ВКонтакте": люди назвали це "геноцидом". Також вони вважають, що у такий спосіб "влада" має намір зупинити "плинність населення".

Люди залишають гнівні коментарі під "документом"
Люди коментують "документ" окупантів

Місцеві жителі припускають, що тепер почнеться "полювання на відьом". Адже відправивши дитину, наприклад, на час канікул до бабусі, можна знайти сина або доньку потім в інтернаті.

Дітей будуть забирати в інтернати
Коментарі про нове рішення окупаційної "влади"

Ще більше роздратував місцевих жителів пункт про тривале лікування одного з батьків. Якщо людина серйозно захворіла, відвезла дитину до родичів, а сама поїхала лікуватися (наприклад, за межі "республіки"), то в цьому випадку дитину теж заберуть.

"Залишаєш на бабусю, а його просто забирають. По суті тупо через те, що тут (у "ДНР". – Ред.) не розвинені лікарні, та й взагалі нічого не розвинене", – пише Катерина Бєлань.

Місцеві жителі пишуть, що в "ДНР" нічого не розвинене

Дехто переконаний, що так місцевих жителів "мотивують" для виїзду назавжди – наприклад, у Росію.

Людей "мотивують" до еміграції

Ще один місцевий житель запропонував піти до ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна і відразу віддати йому всіх дітей.

Дітей пропонують відразу віддати Пушиліну

Жителі Донецька і Макіївки також закидають "владі" те, що вони "жеруть у ресторанах" і "відпочивають на Кіпрі", в той час як звичайним людям не вистачає засобів – вони просто виживають.

"Ви що там курите? Платіть нормально, і люди не будуть їхати на заробітки. Самі проживіть на таку зарплатню та пенсію", – написала Олена Семіонова.

Також деякі вже заговорили про бунт. "Пропоную бунтувати активно проти нинішньої влади, всіх розігнати силою, ніяких переговорів", – запропонував житель окупованої території.

Йдеться про бунт



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Справжня будівля з роману Булгакова: Як виглядає палац арештованого путінського топ-чиновника (відео)

середа, 24 квітень 2024, 19:29

Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, якого заарештували за підозрою у хабарництві, має елітну нерухомість у Москві. Про це повідомили російські Telegram-канали, передають Патріоти України. Іванов, ймовірно, жив у особняку в Чистому провулку у...

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...