У доборі суддів КСУ влада вперто ігнорує вимоги ЄС. Причому наводить ті ж самі аргументи, що й Путін, - голова правління Фундації DEJURE

"В ОП визнали, що замість забезпечення сьомого незалежного члена в комісії з добору суддів КСУ пропонують ЄС шість членів, але з особливими умовами. Бо сім, виявляється, "депутати не проголосують, бо вважають це ВТРАТОЮ СУВЕРЕНІТЕТУ", - пише Михайло Жернаков, співзасновник і голова правління Фундації DEJURE на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Нагадаю, ЄС вже кілька разів публічно висловився, що членів має бути саме сім, щоб добір до КСУ був незалежним. Інакше ніякого вступу в ЄС не буде.

Також нагадаю хто ще вважає "втратою суверенітету" переважний голос міднрожних експертів в доборі суддів. Ця особина на відео. Це частина минулорічного лютневого звернення, яке передувало повномасштабному вторгненню.

Натомість, найкращий суддівський добір, який ми мали - це добір до Антикорсуду. Там УСІ члени комісії, яка оцінювала доброчесність кандидатів, були незалежними міжнародними експертами. І якось суверенітет нікуди не подівся, хоч вищі суди, до яких належить ВАКС - не менш конституційний орган, ніж ВРП чи КСУ.

Путіна можна зрозуміти. Для нього втрата контролю над судовою системою і органами правопорядку в Україні - дійсно велика небезпека. Іодна з причин напасти.

А от як можна формувати очікування "вступу до ЄС за два роки" і при цьому вперто не виконувати #1 для цього зобов'язання, майже слово в слово повторюючи тези очільника людожерського режиму, з яким воюєш - для мене велика загадка".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Новоросійську пролунали вибухи: У порту атаковано ключові термінали перевалки нафти та нафтопродуктів РФ на Чорному морі

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:40

В Новоросійську (Краснодарський край, Російська Федерація) пролунали вибухи. В районі міста нібито працюють системи протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Про це у п'ятницю, 17 травня, пишуть місцеві Telegram канали. . Під удар, попередньо...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...