У Європі закінчується вибухівка для снарядів, що поставляються Україні, - Financial Times

У Європі спостерігається значний дефіцит вибухівки, що сильно обмежує здатність європейських зброярів виробляти боєприпаси для України у найближчі три роки. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України.

За словами чиновників і представників збройових компаній, через обмежені запаси пороху, пластикової вибухівки і тротилу європейська військова промисловість не може швидко виконати замовлення ЄС для України, незалежно від того, скільки грошей на це готові витратити європейські уряди.

"Дуже складно збільшити виробництво артилерійських боєприпасів, особливо важких, великокаліберних, за короткий час", — заявив голова Асоціації оборонної та охоронної промисловості Чехії Їржі Хінек.

Представники оборонної промисловості кажуть, що в Європі обмежені запаси вибухівки. "Неможливо в короткі терміни збільшити [виробництво] нітроцелюлози. . . У Європі немає великих виробників необхідної нам сировини. Якщо я хочу збільшити виробництво пороху, мені потрібно, напевно, три роки", — сказав Хінек, маючи на увазі основний інгредієнт пороху.

Зброярі кажуть, що зараз наростити виробництво вибухівки можна лише в тому випадку, якщо імпортувати значні обсяги сировини з інших регіонів – Індії, Кореї та інших країн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...